Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop: Julien- de la șomer de lux, la slugă a lui Macron

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Președintele PER, Dănuț Pop, susține că politicienii români au dovedit că sunt slugi bune în relațiile europene.

Nu este amuzant să-l vedem pe Cioloș cum ne asigură el că rămâne “activ” și în țară, de fiecare dată când primește o funcție la nivel european? Cred că omul nu-și dă seama cât este de penibil. Dacă nici acum nu e clar că personajul nu a fost inventat pentru România, chiar nu ne mai facem bine!

După ce a prostit electoratul USR că, de fapt, el este vârf de lance pe lista candidaților la europarlamentare și că nu pleacă la Bruxelles, zilele acestea Dacian Cioloș anunță pe toată lumea că intră în cursa pentru șefia noului grup politic liberal din Parlamentul European, “Înnoim Europa”. Deci, nu doar că nu renunță la mandatul de europarlamentar, dar dintr-o dată, devine și candidat favorit al grupului, după ce franțuzoaica Nathalie Loiseau, șefa eurodeputaților En Marche, a ieșit, practic, din competiție. Așadar, acum Julien este un europarlamentar de cursa lungă, cum ar veni. Și pentru că Renew Europe este construită în jurul partidului En Marche, al președintelui francez Emmanuel Macron, fiind a treia forță în Parlamentul European, chiar este nevoie de un român care să conducă acest grup, nu-i așa?

Citește și: BREAKING Mesajul transmis de Viorica Dăncilă opoziției înainte de MOȚIUNEA de cenzură

Este atât de emoționant când țări de calibru precum Franța sau Germania își retrag candidații pentru ai cocoța pe ai noștri în funcții mari, încât ai crede că România este cel puțin egală lor, la nivel de importanță decizională în UE. În realitate, în percepția lor, rămânem aceeași “țară de mâna a două” și “cea mai coruptă” din Europa. Combinația însă, este una simplă, pentru cine vrea să o vadă. Politicienii români au dovedit că sunt slugi bune în relațiile europene și continuă să o facă. Indiferent de numele lor și de urmări.

Și pentru cei care încă nu s-au convis că Julien era sluga Franței dinainte să se întoarcă în România, trebuie să știți că omul “merită”/ aștepta o recompensă după sacrificiul din 2016. Mai mult, pentru că politica este la fel peste tot în lume, președinția unui grup politic este dată de partidul sau alianța cu cele mai multe voturi, iar alianța USR PLUS este pe locul trei, cu doar 8 europarlamentari în noul grup. Deci, care ar fi șansa reală, fără ajutorul Franței? Niciuna!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.