Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, președintele PER: Este regretabil că instituţii ca CSM ori ICCJ îşi arogă atribuţii de legiuitori şi se abat de la regulile lor de funcţionare

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Ecologiștii cer întărirea statului de drpt în România prin respectarea atribuțiilor pe care le are fiecare instituție din sistemul judiciar românesc:

”De la înfiinţare şi până în prezent, Partidul Ecologist Român (PER) a condamnat corupţia, frauda şi evaziunea. Statul de drept şi justiţia independentă au fost pentru membrii PER un deziderat onest, nu un slogan fără valoare. În acelaşi timp, credem că doar prin respectarea modelului de separare a puterilor în Stat, România va fi un Stat constituţional modern. 

În prezent, se pare că Puterera Legislativă este confundată cu Puterea Judecătorească şi invers. Pentru cei care încă nu au înţeles, rolul Puterii Judecătoreşti este de a interpreta şi aplica legile, în timp ce legislativul este însărcinat cu dezbaterea şi aprobarea legilor în sensul conţinutului şi formei acestora, este organul reprezentativ, suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Cea mai bună sancţiune pentru parlamentari din partea cetăţenilor este votul şi ar fi bine ca aceştia să caşte bine ochii pe cine aleg să îi reprezinte. Se va vedea in interesul cui fac legile.

Regretabil este că astăzi, instituţii ca CSM ori ICCJ îşi arogă atribuţii de legiuitori şi se abat de la regulile lor de funcţionare. Mai mult, unii judecători şi procurori lansează în spaţiul public solicitări care reprezintă, de-a dreptul, manifestări tupeiste. De exemplu, petiţia magistraţilor de a limita discuţiile despre cazurile achitate ori alte situaţii în care se dezbat public fapte sau erori ale judecătorilor ori procurorilor din România. Ar mai fi şi solicitarea de astăzi a procurorilor către Klaus Iohannis de a respinge o numire la DIICOT. Ei bine, aceşti oameni se cred în Republica Procurorilor, pentru că altfel nu se explică avântul şi tupeul lor. Ar fi bine să se preocupe de cei care au încălcat legile, au furat România şi sunt încă în libertate, că de aceea ii plătim!”, se arată într-un comunicat al PER semnat de președintele partidului, Dănuț Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.