Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, liderul Partidului Ecologist Român, solicită recuperarea Bazei Cutezătorii de către Ministerul Educației

Radu Pop
Facebook
Danut Pop

Dănuț Pop, liderul Partidului Ecologist Român, solicită recuperarea Bazei Cutezătorii de către Ministerul Educației.

“Am aflat din presă că Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Condamnarea vine în urma faptului că prin semnătura sa în calitate de Secretar de Stat, a închiriat Fundației “Dinu Pescariu” fără licitație publică sau decizie de Guvern baza sportivă Cutezătorii, la un preț mult sub piață, producând Ministerului Educației un prejudiciu de aproape 11.000.000 €.

Indiferent de rezultatul final al procesului, demn este ca rector să îți dai demisia. Nu prea merge să ai o condamnare, chiar și în prima instanță, și să apari în fata studenților ca reprezentant al unei universități de prestigiu precum Politehnica. Un rector trebuie să fie în primul rând un model de integritate.

Problema este însă alta. Dacă până la termenul final acuzația va rămâne în picioare, atunci nu ar trebui recuperat prejudiciul de la Fundația “Dinu Pescariu”? De ce plătește o singură persoană pentru un contract dintre 2 entități, una publică și una privată? Firesc este ca această fundație să dea înapoi statului român baza de care a beneficiat ilegal.

În mod normal în această speță cel mai important este ca Baza Cutezătorii să fie înapoiată Ministerului Educației și patrimoniul să revină la starea anterioară semnării acelei anexe abuzive. Dar, ce mai e normal în țara asta?” susține Dănuț Pop.

Vezi și: Mihnea Costoiu, fost ministru, condamnat pentru corupție: 'Instanţa nu a ţinut cont de niciunul dintre argumentele aduse' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.