Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuţ Pop, PER: 'Obrăznicia unor magistrați, la superlativ'

PER

Partidul Ecologist Român condamnă boicotul din CSM al celor șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii care nu s-au prezentat la şedinţa de luni a plenului, motiv pentru care, în lipsa de cvorum, ședința s-a amânat.

Considerăm că este vorba, deci, de un refuz conștient de participare la ședință, după o conștientizare și anticipare clară a rezultatului. Astfel, boicotarea lucrărilor Plenului CSM a dus la blocarea funcționarii acestei instituţii a sistemului judiciar. Refuzarea participării la ședința și deci neîndeplinirea obligațiilor de serviciu trasate de lege, încalcă ordinea de drept şi statutul profesiei a celor șapte membrii ai CSM.

Dincolo de analiză și interpretarea juridică a conduitei celor șapte absenți, s-au pus în evidență și cazuri de conflict de interese. Spre exemplu “Chiar în ziua boicotului, ÎCCJ trebuia să se pronunţe asupra cererii SIIJ de redeschidere a urmăririi penale în cazul judecătorului Bogdan Mateescu. În timp ce susţine desfiinţarea SIIJ, Mateescu este vizat de acuzaţii de complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată şi cumpărare de influenţă în formă continuată.”.

Se pare că accest Mateescu și ceilalți ca el, nu au înțeles că ei sunt acolo grație Judecătorilor, că trebuie să respecte legislația, și nu să acționeze la ordin sau în funcție de interesele personale. Taman ei, cei care au pretenția ca alții să respecte legea, sunt cei care nu țin cont nici măcar de fișa postului!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.