Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dar dacă toată lumea ar arăta ca Iran, Venezuela, Cuba, Rusia, Mexic, Siria sau Bolivia?

Un fotojurnalist mexican a fost torturat și ucis după ce a fotografiat un guvernator într-o ipostază jenantă. Este al șaptelea jurnalist asasinat în Mexic în 2015, țară care ocupă locul 148 din 180 la libertatea presei.

Dar Mexicul, ca și Rusia, Cuba, Venezuela, Bolivia sau Iran, e o lumină pentru lumea bună occidentală în comparație cu dictaturile sîngeroase USA, UK, Israel sau Germania. Stîngistul occidental se bucură pentru fiecare victorie a Iranului, Mexicului, Venezuelei sau Rusiei împotriva putredului Occident, chit că e o victorie a morții și dictaturii împotriva vieții și libertății. Pentru stîngistul occidental e un semn al Binelui cît mai multă sălbăticie din afara Europei și Americii de Nord și cît mai puțin Occident. Pentru hipsterul politic occidental sălbăticia împotriva libertății și vieții sînt văzute ca eliberare.

Dar dacă toată lumea ar arăta ca Iran, Venezuela, Cuba, Rusia, Siria sau Bolivia? Dacă civilizația occidentală, cu relele și puterziciunea ei, ar dispărea și ar fi înlocuită de civilizații la care leftiștii occidentali se închină? Dacă Statele Unite s-ar transforma în Mexic, așa cum am văzut că visează stîngiștii? Dacă Europa s-ar transforma în Rusia sau Iran?

Cuba, Iran, Venezuela, Mexic, Uzbekistan, Coreea de Nord, Bolivia sau Rusia sînt țări reale, contemporane nouă. Nu sînt mituri. Ele există, sînt palpabile. Nu e deloc greu să ne imaginăm cum ar fi lumea sub civilizația iraniană, mexicană sau venezueleană.

Ce soartă ar avea studentul revoltat, biciclistul revoluționar, ecologistul nervos sau hipsterul indignado în această lume? Nu mă refer la capii leftismului și la intelectualii de frunte ai antioccidentalismului. Ei ar fi șefi ai propagandei, ar dicta condamnări la moarte și ar conduce lagăre. Mă refer la marile mase de tineri occidentali care urăsc cu pasiune Occidentul și se închină la orice vine din afara Occidentului.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.