Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dariei Bilodid, medaliată olimpică şi campioană mondială la judo, face un apel la pace după ce Rusia a atacat Ucraina

Reuters
steag ucraina

Comitetul olimpic ucrainean a postat joi un mesaj al Dariei Bilodid, medaliată olimpică şi campioană mondială la judo, în care face un apel la pace după ce Rusia a atacat Ucraina, transmite EFE, citat de Agerpres.

''Îmi iubesc ţara mea, este casa mea, patria mea! Şi vreau să trăiesc în pace, fără războaie, fără ameninţări constante'', a afirmat Bilodid pe contul de Twitter al forului olimpic naţional, în care drapelul ucrainean este imprimat peste fotografia sportivei.

Judoka de 22 ani, dublă campioană mondială şi europeană, a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpic de la Tokyo, la categoria 48 kg.

Delegaţia ucraineană care a participat la recentele Jocuri Olimpice de la Beijing a făcut deja ''un apel unanim la pace' prin intermediul comitetului său olimpic.

''Fiind la mii de kilometri de Patria Mamă, mental suntem alături de familiile şi prietenii noştri'', au spus sportivii într-un comunicat, având în vedere atmosfera încordată de la graniţa cu Rusia.

''Jocurile Olimpice au unit întotdeauna popoarele şi au transmis idealurile de pace, unitate, prietenie şi respect. Credem într-un viitor mai bun şi paşnic', au adăugat aceştia, înainte de a cere respectarea armistiţiului olimpic adoptat într-o rezoluţie a Naţiunilor Unite, aşa cum se obişnuieşte înainte de fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice.

Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie la scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.