Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Darius Vâlcov a fost TURNAT la DNA de fostul consilier al lui Traian Băsescu

Procurorii DNA nu au făcut public numele omului care l-a turnat la DNA pe ministrul de Finanțe, Darius Vâlcov, dar au lăsat urme pe baza cărora se poate înțelege foarte simplu cine l-a îngropat pe Vâlcov.

În comunicatul DNA sunt date domeniile în care activa firma de la care Vâlcov ar fi luat mită și contractele încheiate de aceasta cu Primăria Slatina.

Firul ne conduce la firma Tehnologica Radion, deținută de omul de afaceri Theodor Berna. Acesta este un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu și i-a fost chiar consilier personal pe vremea când Băsescu era primar general al Capitalei.

Theodor Berna  este trimis in judecata  din noiembrie 2014 intr -un dosar de prejudiciere a bugetului de stat cu 120 milioane euro si spalare de bani.  Berna a fost arestat in 19 august 2014  si are averea sub sechestru.

Afacerile lui Theodor Berna au înflorit imediat ce Traian Băsescu s-a instalat la şefia Primăriei Capitalei. Potrivit ziarulring.ro, în 2004, firma îşi triplase deja cifra de afaceri şi avea de zece ori mai mulţi angajaţi. 

Între 2008 şi 2012, firma miliardarului a pus mâna pe 35 de contracte cu Primăria Capitalei. Adică exact în timpul mandatelor lui Traian Băsescu şi lui Adriean Videanu la şefia primăriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.