Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Darius Vâlcov participă la negocierile cu sindicatele și managerii din Sănătate! Lia Olguța Vasilescu: 'Nu mă impresionează o GREVĂ'

Olguta Vasilescu

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, participă la negocierile cu managerii de spital în încercarea de a le explica cum au crescut salariile din sănătate. Vâlcov îi are alături pe ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, dar și pe Sevil Shhaideh. Discuțiile conduse de premier nu au ajuns la o concluzie, acestea continuă, în absenţa premierului Viorica Dăncilă, care a plecat la o altă întâlnire.

Lia Olguța Vasilescu le-a spus managerilor spitalelor că nu e impresionată dacă o să fie grevă în sistem și că legea salarizării nu se va schimba.

”Legea e bună, e o lege care a crescut salariile, e prima dată când se întâmplă așa ceva. Au fost făcute mai multe propuneri şi s-a decis constituirea unui grup de lucru, fără a fi luată o decizie astăzi. Am spus că sporurile trebuie să fie diferenţiate, nu este normal să aibă acelaşi spor un medic de la Fundeni şi un medic de la spitalul din Lehliu, de exemplu. Doamna ministru al Muncii a spus că nu o să fie impresionată de grevă. Doamna Vasilescu a spus că cifra nu se va modifica.”, a spus Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București.

În plus, Vasilescu a anunțat că va trimite Curtea de Conturi la fiecare spital pentru a vedea dacă sunt aplicate legal sporurile.

Citește și: Mare atenție! Toți șoferii sunt vizați! Măsura care se va aplica în luna mai .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.