Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Data de 4 decembrie, termen până la care companiile de transport rutier din România pot recupera taxa de drum din Germania

tir tiruri

Companiile de transport rutier din România care au achitat taxe de drum în Germania mai au termen până în data de 4 decembrie pentru a se înregistra în vederea rambursării unei părți din taxele achitate în perioada 2017 – 2020.

Potrivit unui comunicat transmis de Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), firmele se pot înregistra pe platforma www.tollreclaim.com/ro/home-ro, pusă la dispoziție de firma de avocaturã Hausfeld din Germania și compania eClaim GmbH, în parteneriat cu UNTRR, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Schimbare de look a lui Klaus Iohannis! Cine îl îmbracă pe șeful statului .

Toate firmele care au plătit suplimentar taxe de drum au dreptul la o rambursare din partea statului german, iar conform datelor actuale, aceasta se ridică între 4% și 7%.

Estimările inițiale arată că transportatorii rutieri din România pot primi înapoi până la 5.000 euro/camion pentru ultimii 3 ani din taxele de drum plătite în Germania.

În prezent, taxa de drum în Germania (pentru camioane de peste 18 tone, de la 4 axe) este de 18,7 eurocenți pentru camioanele Euro 6 și de 19,8 eurocenți pentru camioanele Euro 5.

La 28 octombrie 2020, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că modalitatea de calcul a taxelor de drum în Germania pentru camioane încalcă legislația europeană. La calcularea taxei de drum, Germania a luat în considerare costurile poliției rutiere, cu toate că acest lucru nu este permis în legislația europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.