Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Date de ULTIMĂ ORĂ - Ce s-a întâmplat la ședința convocată de premierul Dăncilă după violențele din Piața Victoriei

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a ajuns luni, la prânz, la sediul Guvernului, acolo unde se află și premierul Viorica Dăncilă. Pe agenda oficială a premierului nu figurează nicio întâlnire cu miniștrii, scrie Mediafax.

Ministrul Carmen Dan a ajuns la Guvern în jurul orei 13.15, la câteva minute după ce din Palatul Victoria a plecat ministrul Apărării, Mihai Fifor. După sosirea ministrului de Interne a mai plecat din sediul Guvernului și vicepremierul Paul Stănescu.

Mihai Fifor și Paul Stănescu au ajuns, luni dimineață, la sediul Guvernului, după ce la Palatul Victoria a sosit premierul Viorica Dăncilă.

Cel mai probabil, discuțiile premierului cu miniștrii au loc în contextul în care vineri, 10 august, în Piața Victoriei, au avut loc incidente violente între jandarmi și protestatari.

Citește și: NERVI ÎN PSD - Codrin Ștefănescu vine cu noi DETALII despre mitingul pregătit de social - democrați

Prim-ministrul și-a scurtat concediul de odihnă cu o zi. Viorica Dăncilă a fost în concediu în perioada 6-13 august, potrivit unei decizii publicate, pe 31 iulie, în Monitorul Oficial. Atribuţiile sale privind de conducerea operativă a Executivului, au fost preluate de viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. Peste 400 de persoane, printre care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD. Dintre aceste persoane, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.

Carmen Dan a declarat, pe 11 august, că intervenția jandarmilor la protestul de vineri din Piața Victoriei a fost una justificată și că acțiunile forțelor de ordine au fost un exemplu de restabilire a ordinii publice practicat în orice alt stat democratic.

„Acțiunea nu a fost o dispută între jandarmi și cetățenii pașnici care au dorit să protesteze. Cei care s-au împotrivit aseară nu au avut nimic de-a face cu diaspora. Vorbim de huligani periculoși. (...) În orice alt stat european, unde astfel de conflicte violente au loc mult mai frecvent ca în România, statul intervine în forță pentru restabilirea ordinii și siguranței publice. Toți cetățenii au avut ocazia să vadă cum se desfășoară astfel de intervenții de restabilire a ordinii publice în orice alt stat democratic. Orice om normal care a urmărit eveniementele de aseară a putut constata că intervenția în forță a fost justificată de provocările și violențele acelor huligani”, a declarat Carmen Dan.

Surse politice susțin că premierul a primit toate rapoartele legate de incidentele de vineri seara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.