Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Date de ULTIMĂ ORĂ de la Ministerul Educației: 344 de unități de învățământ, în scenariu ROȘU

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala dezinfectie

În 344 de unități de învățământ din țară este aplicat scenariul roșu de funcționare, a anunțat joi Ministerul Educației. În 151 dintre acestea au fost depistate cazuri de Covid, iar în restul de 193 măsura a fost luată din cauza incidenței crescute înregistrate în localități, conform Mediafax.

Citește și: Jandarmeria București s-a SUCIT: S-a INTRAT în sala de depozitare a voturilor de la Sectorul 1, dar NU era treaba jandarmilor să păzească

Potrivit unui comunicat al MEC, 12.704 de unități de învățământ funcționează în scenariul verde, cu participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor, iar în alte 4.608 unități de învățământ se aplică scenariul galben, care presupune participarea zilnică a preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și a celor din clasele a VIII-a și a XII-a, și revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

În 344 de unități se aplică scenariul roșu.

„344 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Menționăm că dintre cele 344 de unități aflate în această situație, numai 151 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 193 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, se arată în comunicat.

Conform MEC, Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.