Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datoria globală a ajuns la un nivel record

europafm.ro
teanc bani euro

Datoria la nivel global a atins un nou record în primul semestru al anului 2018, de 247 de mii de miliarde de dolari, cea mai mare parte a acesteia aparținandu-i sectorului ne-financiar, se arată în datele unui raport conceput de Institute of International Finance (IIF), relateaza mediafax.

Datoria la nivel global a atins reprezintă peste 318% din PIB-ul de la nivel global. Din acest total de 247 de de mii de miliarde de dolari, 186 de de mii de miliarde de dolari aparțin sectorului ne-financiar.

"Sectorul corporatist este puternic influențat și poate fi foarte vulnerabil la rate mai mari ale dobânzii", a avertizat Joseph LaVorgna, economist șef pentru cele două continente americane al băncii franceze Natixis, citat de CNBC.

Joseph LaVorgna a mai precizat că datoria corporativă față de PIB atât de ridicată se datorează ratei dobânzilor foarte scăzute.

În schimb, Mike Thompson, Președinte al Serviciului de Consultanță pentru Investiții din cadrul Standard & Poor's, citat de CNBC, este de părere că un rol îl joacă și și volatilitatea pieței, precum și inflația generată de războiul sino-american. Acesta din urmă putând avea un efect exagerat asupra activelor, în ciuda rezistenței surprinzătoare a piețelor de până acum.

Însă conform raportului conceput de Institute of International Finance (IIF), nu doar debitorii americani sunt expuși riscurilor, ci și cei ai piețelor emergente, mai ales pe fondul creșterii randamenteler și a ratelor dobânzilor, fenomen care scumpește semnificativ refinanțarea și rambursarea datoriilor în dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.