Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datoriile l-au împins la moarte? Stephan Pelger, fostul designer al lui Carmen Iohannis, urma să fie executat silit, avea opt credite la bănci

Stephan Pelger

Datoriile l-au împins la moarte? Stephan Pelger, fostul designer al lui Carmen Iohannis, urma să fie executat silit, avea opt credite la bănci

Stephen Pelger s-a sinucis în data de 8 iunie și, deși apropiații știau prin ce trece, nimeni nu s-a gândit că va recurge la gestul extrem.

Stephan Pelger și-a pus capăt zilelor la începutul acestei luni și, chiar dacă apropiații știau că acesta trece de mult timp prin greutăți sufletești, dar și financiare, nu se așteptau să se sinucidă. Designerul le-ar fi spus prietenilor că este copleșit de credite și datorii, dar nimeni nu s-a gândit că va recurge la acest gest. Bărbatul urma să fie executat silit.

Regretatul designer și-a dorit să fie incinerat, cenușa urmând să fie trimisă în Germania, acolo unde este înmormântat tatăl lui. Astăzi, 15 iunie, va avea loc o ceremonie comemorativă, la capela cimitirului Evanghelic din Capitală, unde apropiații îi vor duce un ultim omagiu.

Stephan Pelger avea 8 credite la bănci

Creatorul de modă avea opt credite la trei bănci, din care numai unul fusese stins în 2021. După un proces de încuviințare silită, urma să fie executat.

Acesta a fost dat în juecată și de BGS, compania de monitorizare și intervenție, pentru neplata abonamentului, conform cancan.ro, anunță romaniatv.net.

„Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 564,02 lei, reprezentând contravaloare facturi, precum și la plata penalităților de întârziere în cuantum de 0,2% pe zi, aferente debitului principal, calculate de la data scadenței fiecărei facturi și până la data plăţii. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 347,5 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în soluția dată de Judecătoria Sectorului 2.

Rita Mureșan spunea că Stephan Pelger se afișa mereu cu o imagine pozitivă și avea un stil de viață sănătos și nimic nu a prevestit tragica întâmplare.Un alt apropiat a declarat opusul, Pelger ar fi recunoscut că se afla într-un impas financiar.

Alexandru Stroie spune că designerul intenționa să își încheie activitatea la atelierul de modă, din cauza bamnilor.

„Sâmbătă seara am ieșit cu el, trebuia să ne vedem și duminică, dar eu am plecat de urgență la Brașov, nu am mai apucat. Ne-am văzut la restaurant, la Cosmin (localul unde Pelger avea să meargă și cu o zi înainte de a se sinucide). Era supărat pentru că nu avea bani, cred că ăsta era singurul motiv. Și dezamăgit de anumite persoane. A băut foarte mult și atunci.

I-am spus: `lasă, că-ți revii și cu banii și dai drumul la atelier`. El mi-a zis că nu va mai da drumul la niciun atelier. L-am întrebat: `ce vrei să faci de acum înainte`. A zis: `nu știu, o să văd`”, a povestit Alexandru Stroie.

Designerul i-ar fi spus lui Stroie că regretă modul în care și-a chetuit banii și că s-ar fi simțit ca într-un „con de umbră”.

„Mi-a spus despre viața lui, despre copilărie. Cel mai bine i-a fost când cocheta cu presa, cu evenimente… Dar ajunsese, acum, așa, într-un con de umbră. Din ce în ce mai puțină lume îl chema.

El își vedea de viață, îl apăsa partea financiară. Mi-a zis că regretă foarte mult că a avut contracte foarte mari, dar a tocat banii pe chartere, pe restaurante, pe toate astea. Mi-a zis: `practic, mi-am bătut atunci joc de bani`. Iar acum îi e greu. El nu a putut să doarmă sâmbătă noaptea. El a vrut să mai stau, trebuia să ieșim a doua zi cu niște prietene de-ale lui”, a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.