Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datoriile STB către ANAF se sting fix în 37 de luni! Nicușor Dan: Situația e extrem de predictibilă

Facebook/ Nicusor Dan
Nicusor Dan

Primarul Capitalei. Nicuşor Dan, a declarat vineri în şedinţa CGMB că în momentul în care a preluat acest mandat, STB, în relaţia sa cu ANAF avea o datorie eşalonată pe 60 de luni şi o datorie eşalonată pe 12 luni pe care o întrerupeau, era un chin, iar în momentul de faţă, STB a scăpat în sfârşit de acea datorie. El a precizat că în momentul acesta, situaţia STB cu ANAF este extrem de predictibilă, iar peste 37 de luni nu va mai avea nicio datorie. Pe termie, primarul a spus că a plătit în medie 1,6 miliarde de lei pe an, faţă de 600- 700 de milioane cât plătea administraţia trecută.

STB a scăpat de datoria cu care a fost preluată, spune Nicușor Dan

”În momentul în care am preluat acest mandat, STB, în relaţia sa cu ANAF avea o datorie eşalonată pe 60 de luni, 5 ani şi o datorie eşalonată pe 12 luni pe care o întrerupeau, nu puteau să plătească, era un chin. În momentul de faţă, STB a scăpat în sfârşit de acea datorie”, a spus primarul în cadrul şedinţei CGMB în care se dezbate bugetul pe 2024.

El a arătat că ”STB plătea aceste două rate dar nu îşi plătea obligaţiile curente, care deveneau alte datorii pe care le avea către ANAF”.

”În momentul acesta, situaţia STB cu ANAF este extrem de predictibilă, este la 12 a, sau a 13 a rată din cele 60, pe care şi-o plăteşte lunar, îşi plăteşte obligaţiile curente şi peste 37 de luni nu o să mai aibă nicio datorie şi se va stabiliza. Este predictibil şi ce s-a putut face cu bugetul pe care l-am avut.”, a mai spus primarul.

Nicuşor Dan a mai afirmat că pe termie, au plătit în medie 1,5 – 1,6 miliarde de lei, pe an, faţă de 600 sau 700 de milioane cât plătea administraţia trecută.

”Pe STB avem de asemenea plăţi pe care le facem de ordinul 50% mai mari, 60% faţă de ce plătea administraţia trecută. Dacă am fi avut măcar 50% din impozitele şi taxele din ce colectează Bucureştiul, binenţeles că datoriile aceste eşalonate nu ar fi existat, dar nu am avut. Eu nu cunosc o cheltuială pe care noi să o fi făcut-o şi care să fie nerezonabilă”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.