Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datoriile TVR către organizatorii Eurovizion au dus la eliminarea României din competiție

descărcare

România a fost exclusă de la Eurovizion și nici nu va primi semnal prin satelit pentru a putea transmite concursul, din cauza datoriei de 16 milioane de franci elvețieni către organizatori.

„Este regretabil că am fost forțați să luăm această măsură. Suntem dezamăgiți că toate încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit niciun răspuns din partea Guvernului României. În ultimele săptămâni, EBU a luat în considerare sugestia ministrului de Finanțe că TVR ar putea fi plasat în insolvență, ceea ce ar putea duce la masive restructurări a televiziunii. EBU este o asociație non-profit care reprezintă 73 de televiziuni naționale din 56 de țări. Datoriile continue ale TVR pune în pericol stabilitatea financiară a acestei asociații,” a declarat directorul general EBU, Ingrid Deltenre, citat de B1.

TVR și-a achitat datoriile pentru perioada 2008-2012, ultima plată, în valoare de 250.000 euro, fiind virată către organizația internațională în luna ianuarie. Ulterior, TVR a anunțat EBU că nu poate continua să susțină plata datoriilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.