Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron se opune trupelor occidentale în Ucraina: 'Ar trebui să evităm să creăm ţinte evidente pentru Putin'

Gov.uk
David Cameron

Şeful diplomaţiei britanice David Cameron şi-a exprimat opoziţia faţă de trimiterea de trupe occidentale în Ucraina, chiar şi pentru a forma acolo soldaţi, într-un interviu pentru cotidianul german Süddeutsche Zeitung publicat sâmbătă, informează AFP, conform Agerpres.

Întrebat dacă, în opinia sa, este un lucru inteligent ca în situaţia actuală să se excludă orice trimitere de soldaţi occidentali în Ucraina, Cameron a răspuns publicaţiei germane: "Misiunile de formare sunt mai bine executate în afara ţării. În Marea Britanie, noi am format 60.000 de soldaţi ucraineni".

"Ar trebui să evităm să creăm ţinte evidente pentru Putin", a spus David Cameron, potrivit declaraţiilor sale traduse în germană de cotidianul citat.

Citește și: Ministrul de externe al Poloniei vede posibilă o intervenție a trupelor NATO în Ucraina: 'Trebuie ca Putin să se teamă'

Reacție în lanț

Pe 26 februarie, preşedintele francez Emmanuel Macron a suscitat o intensă polemică după ce a afirmat că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu poate fi exclusă în viitor.

Guvernul britanic a reacţionat o zi mai târziu, precizând că "un mic număr" de persoane trimise de Regatul Unit se aflau deja în Ucraina "pentru a susţine forţele armate ucrainene, în special în termeni de formare medicală". "Nu prevedem desfăşurarea (de soldaţi britanici în Ucraina) la o scară mai mare", a continuat purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic Rishi Sunak.

Vineri, ministrul francez al apărării Sebastien Lecornu a precizat că trimiterea de "trupe terestre combatante" în Ucraina nu este luată în calcul. Însă, el a estimat că există căi de explorat pentru "deminare, pentru formarea de soldaţi ucraineni pe teritoriul ucrainean". "Cu cât mai mult va trebui Ucraina să-şi crească armata, cu atât mai importante vor fi necesităţile de a majora pregătirea" soldaţilor ucraineni, a adăugat ministrul francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.