Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Lee Roth, Sammy Hagar, Lenny Kravitz, Billy Idol şi Tony Iommi i-au adus omagii lui Eddie Van Halen

lumanare doliu

David Lee Roth şi Sammy Hagar, solişti ai trupei Van Halen, muzicienii Brian May, Lenny Kravitz, Billy Idol şi Tony Iommi, trupa Metallica, dar şi actori şi regizori, i-au adus omagii lui Eddie Van Halen, care a murit la vârsta de 65 de ani din cauza unui cancer.

David Lee Roth a publicat pe Twitter o fotografie alb-negru în care apare alături de chitaristul şi co-fondatorul trupei: „Ce călătorie lungă şi minunată a fost”, potrivit news.ro.

Citește și: Virgil Musta, după recordul de pacienți la ATI: Paharul s-a umplut. Nu ştim ce facem în continuare

Hagar, alături de o fotografie, a spus că este „cu inima frântă şi fără cuvinte”, în timp ce Gene Simmons, co-fondator al trupei Kiss, a scris: „Eddie nu a fost doar un zeu al chitarei, ci un suflet cu adevărat frumos”.

Nikki Sixx de la Mötley Crüe a transmis: „Ne-ai schimbat lumea. Ai fost Mozart al chitarei rock. Drum bun, rockstar”.

Lenny Kravitz a publicat de asemenea o fotografie cu Eddie Van Halen: „Raiul va fi electric în seara asta”.

Billy Idol a ales un colaj de imagini, căruia i-a alăturat textul: „Îţi vom simţi lipsa”.

Flea (Michael Peter Balzary) l-a numit pe muzician un rocker adevărat. Co-fondatorul trupei Red Hot Chili Peppers a scris că speră ca Van Halen „va cânta cu Jimi (Hebdrix, n.r.) în seara asta”.

Citește și: CIRC SEXUAL la IPJ Timiș: Un șef de departament a fost reclamat la DNA pentru hărțuire de 'amantă' - Cum se APĂRĂ polițistul

Tony Iommi şi Geezer Butler, co-fondatori ai trupei Black Sabbath, i-au adus un omagiu celui care a fost „un prieten cu adevărat minunat”, „unuia dintre oamenii cei mai drăguţi şi cu picioarele pe pământ, un adevărat geniu”.

Metallica, trupă cu care Van Halen a susţinut un turneu american în 1988, a adus un omagiu colectiv: „Îl considerăm o sursă de inspiraţie, un idol, şi, după ce am petrecut o vară împreună pe drum în 1988, un prieten”.

Brian May, care l-a inclus pe Eddie Van Halen în proiectul său Star Fleet din anii 1980, l-a creditat drept creator al unui nou mod de a cânta la chitară.

Starul country Keith Urban l-a numit un chitarist „venit de pe altă planetă”, „un maestru al solourilor complexe”, iar chitaristul Tom Morello l-a numit „unul dintre cei mai mari muzicieni din istorie”.

Regizorii Ava Du Vernay şi Paul Feig, actorii Mark Hamill şi Dane Cook şi-au exprimat regretul faţă de decesul lui Eddie Van Halen.

Eddie Van Halen, născut în Amsterdam, în 1965, într-o familie de muzicieni, a crescut în Pasadena (California). A învăţat să cânte la pian, apoi a cântat la tobe înainte de a alege chitara şi a deveni unul dintre cei mai apreciaţi instrumentişti rock din lume. În 2001, a fost diagnosticat cu cancer la limbă, iar un an mai târziu a fost declarat vindecat. Potrivit presei americane, el se lupta cu un cancer la gât de cinci ani, urmând tratamente în SUA şi Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.