Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Davos - Boiko Borisov susține aderarea țărilor din Balcanii de Vest la UE

Boiko Borisov

Bulgaria susţine constant eforturile ţărilor din Balcanii de vest pe drumul lor spre aderarea la Uniunea Europeană, a afirmat marţi în Elveţia premierul bulgar Boiko Borisov, la conferinţa intitulată Dialog diplomatic despre Balcanii de Vest desfăşurată în marja celei de-a 50-a ediţii a Forumului Economic Mondial de la Davos, informează BTA, citând un comunicat al guvernului de la Sofia.

Borisov a subliniat că, deşi există diferite iniţiative şi formate complementare de cooperare regională în Europa de sud-est menite să susţină stabilitatea politică, economică şi socială în regiune, "cooperarea regională nu reprezintă o alternativă la integrarea europeană a Balcanilor Occidentali".

Premierul bulgar a amintit că de la 1 ianuarie ţara sa şi Macedonia de Nord au preluat preşedinţia Procesului de la Berlin, iniţiativă diplomatică lansată în 2015 pentru a promova extinderea UE, iar prioritatea preşedinţiei lor comune o reprezintă conectivitatea în toate aspectele sale, de la transporturi şi energie până la domeniul digital şi conectivitatea interpersonală, în special între tineri, prin intermediul educaţiei.

El a explicat că unul dintre principalele proiecte ce urmează a fi implementate are în vedere progresul construirii Coridorului 8 de transport, care va fi de importanţă esenţială pentru regiune şi va servi drept exemplu de conectivitate între Balcanii de Vest şi statele membre învecinate.

"Credem cu tărie că viitorul ţărilor din Balcanii de Vest este în UE şi proiectul european ar fi incomplet fără acestea. Preşedinţia croată (a Consiliului Uniunii Europene) intenţionează de asemenea să organizeze un summit UE-Balcanii de vest şi să menţină în centrul agendei UE perspectiva europeană a acestei regiuni", a adăugat Boiko Borisov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.