Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

D&D dau stadioane la tot cartieru'

dragnea-rade1

Nemeritată faima județului Teleorman de tărâm al strigoilor electorali. Urât gândesc cei care cred că numai la Alexandria se cântă vesel Veșnica Pomenire în ziua alegerilor.

Oameni buni, Teleorman e ținutul magic al talentelor fotbalistice, pepiniera naționalei lui nea Puiu Prea Cuviosul, patria fentacilor și mingicarilor sclipitori. Cum ce legătură are Teleorman cu fotbalul? Păi, de unde veneau frații Adriean și Marian Videanu, primul vârf de atac, al doilea fundaș? Cum de unde? De la Petrolul Videle. Adriean, mai sprinten, mai cu fuleu, a ajuns cel mai departe: Primar General al Capitalei și Ministru al Economiei.

Vreți să mai știți ce treabă are Teleorman cu fotbalul? Păi, chiar Liviu Dragnea e veriga lipsa. Unde își face vacanțele ”baronică” de la Alexandria? Nu pe plajele de la Rio? Nu în nisipul fierbinte pe care și-au ars tălpile la antrenamente Ronaldo, Kaka, Socrates și Pele?

Nu vă spun nimic numele ”campioanelor” din județ, precum Astra Plosca, Atletic Orbeasca, Metalul Peretu și FCM Alexandria? Nu merită și ele niște stadioane moderne de 16 milioane de euro?

Da, ați auzit bine, 16 milioane de la nașu' Dragnea via ”domprofesor Dâncu” pentru modernizarea stadioanelor din Alexandria și Turnu Măgurele (vezi AICI). Dar ce vă mirați? Nu voia Dragnea să-și tragă autostradă de la Parlament până-n fața viloiului de neam prost, cu piscină și teren de tenis, din Alexandria? Și până la urmă, așa mândrețe de arene sportive sunt bune și pentru mitinguri electorale. Unde să-și strângă conu Liviu funcționărimea echipată în roșu de campanie, să arate lumii cine-i jupânul în Teleorman?

În așteptarea verdictului definitiv, condamnatul Dragnea s-a gândit că, dacă tot e să ajungă la mititica pentru fraudarea alegerilor, n-ar fi rău să mai dea un tun de adio. Și, după obiceiurile pământului, furtișagul se face cu mâinile lui ”Dâncucinicopschi”, conform rețetei brevetate de papa Voiculescu. Se ia un profesor universitar, se bagă cu mâinile în borcanul cu miere și, când e să meargă împreună la bulău, țipă că justiția are ceva cu mințile luminate ale țării.

Așa a făcut și Dragnea cănd l-a împins pe ”Mitică de la Cluj” în guvernul Cioloș, tocmai la ministerul care a dat fără număr la preacunoscuta parchetelor și tibunalelor, Teldrum. Filosoful fără operă de pe Someș își dă doctoratul acum în stadioane. L-a găsit bine Dragnea. Plin de emfază, gata oricând să-ți servească o maximă, bun la aritmetică cu marje de eroare de până la 100%, disprețuitor de ”mitici”, dar adaptabil la comportamentele lor blamabile.

Ultima cugetare a lui Dâncu este că numai proștii respectă legea ”întru totul”, în replică la mai tânărul Sava, care nu vrea să deschidă Arena Națională, cea construită de frații pesediști ai lui Dragnea, fără aviz de incendii.  Gândul profund vine de la pagina unu, din manualul activistului PSD,  veșnic în ciorovăială cu Codul Penal.

Dacă tot au aruncat 200 de milioane de euro într-o bijuterie de stadion care stă închis, de ce n-ar mai băga 16 milioane în două arene mai mici din Teleorman? Că doar nu contează cât costă, contează cât ”iese”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.