Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De 4 ani, americanii şi oltenii fac scut la Deveselu. Localnică: Ne-a fost un pic frică, dar e bine

SUA-au-atribuit-un-contract-de-336-milioane-de-dolari-unei-firme-din-Turcia-pentru-baza-de-la-Deveselu

Scutul antirachetă de la Deveselu este operațional de 4 ani. Localitatea din județul Olt s-a dezvoltat de când au venit americanii: a fost introdusă apa curentă, a fost realizată canalizarea şi au fost asfaltate drumurile, iar zeci de localnici lucrează acum la baza militară.

De 4 ani, localnicii din Deveselu trăiesc ca fraţii cu soldaţii americani care lucrează la una dintre cele mai importante baze militare din lume. Nea Nelu îşi aminteşte şi azi cum au venit americanii pe pământ oltenesc.

„Au venit fete din America. Aveam trei vaci. S-au fotografiat cu vacile, m-au dat la pe la televiziune prin Germania”, povestește Nelu Ion, un localnic din Deveselu.

De atunci s-au schimbat multe prin comună, iar scutul antirachetă îi face pe localnicii din Deveselu să se simtă cei mai apăraţi oameni din lume.

„Acuma mă duc la vie. Santinela de acolo priveşte direct la mine. Adică… sunt în combinaţie cu el”, a spus George Iacob, un alt locuitor.

Sute de soldaţi americani au venit şi au plecat din baza militară din Deveselu din 2016, iar zeci de oameni din zonă şi-au găsit de lucru acolo.

Deveselu s-a dezvoltat: are apă curentă şi canalizare, drumurile sunt acum asfaltate şi sute de becuri luminează uliţele. Americanii au modernizat o şcoală şi o grădiniţă şi au devenit, între timp, foarte „populari”.

„Ne-a fost un pic frică, dar e bine, foarte bine. Nu ne-au făcut niciun rău. Acu…ce-o mai veni nu mai ştim”, a spus o bătrână din localitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.