Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De asta a demisionat Cosette Chichirău din USR? Candidatul partidului la Primăria Iași va fi un fost PNL-ist

Agerpres
barna chichirau

Vicepreşedintele USR, Dan Barna, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că senatorul Marius Bodea (ex-PNL) va fi "cel mai probabil'' candidatul formaţiunii pentru Primăria municipiului Iaşi, deşi a arătat că acesta va trebui să mai treacă şi de etapa unei "competiţii interne'', care este "firească".

"Va fi o competiţie internă în interiorul partidului, cum e firesc, dar eu sunt încrezător şi, dacă ne uităm la modul foarte pragmatic, ca să nu vorbim acuma discuţii, Marius Bodea va fi cel mai probabil candidatul USR pentru Iaşi (...) Am mare încredere că Marius Bodea va fi următorul primar al Iaşiului", a afirmat Dan Barna, potrivit Agerpres.

În condiţiile în care fostul lider al filialei ieşene a USR, deputatul Cosette Chichirău, a anunţat că demisionează din partid în urmă cu două săptămâni şi că va candida pe cont propriu pentru Primăria Iaşi, Dan Barna a afirmat că, anterior plecării acesteia, USR a făcut un sondaj de opinie cu privire şi la candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului, fiind înregistrată "o diferenţă în favoarea lui Marius Bodea".

Marius Bodea se „antrenează” de doi ani

Vicepreşedintele USR a ţinut să sublinieze şi că Marius Bodea s-a pregătit de aproape doi ani pentru a candida pentru funcţia de primar al municipiului, inclusiv prin prezentarea constantă a unor soluţii de administrare pentru problemele de interes pentru cetăţenii oraşului. De altfel, în conferinţa de presă de duminică, senatorul Bodea a vorbit despre nevoia de a fi construite noi unităţi şcolare în municipiu, deoarece elevii sunt chinuiţi în două schimburi la clase şi înghesuiţi în şcoli învechite şi săli aglomerate.

"Îl felicit pe colegul meu, Marius Bodea, pentru consecvenţa acestor ani şi pentru faptul că iată, avem conferinţe de presă în care un candidat, un model de primar pune în dezbaterea publică teme reale de care le pasă cetăţenilor. Faptul că ieşenii pot să discute despre ce facem cu educaţia copiilor, cu programul lor, unde construim şcoli, unde construim grădiniţe, arată că USR, aici, în Iaşi, ca şi în celelalte oraşe unde avem deja administraţie, Timişoara, Bacău, Alba-Iulia, Câmpulung Muscel, Braşov, USR vine cu vocea cetăţenilor şi acesta nu e puţin lucru, pentru că ne-am învăţat ani de zile 'să halim' retorică politică, 'să halim' scandaluri, să umplem titlurile media şi online şi offline cu diverse, cu mici scandaluri, care pentru cetăţeanul de rând care dimineaţa se scoală cu doi copii de mână şi trebuie să-i ducă la şcoală, nu înseamnă mai nimic", a afirmat Dan Barna, care este şi vicepreşedintele Partidului European ALDE, care a fost prezent la Iaşi.

De asemenea, vicepreşedintele USR a fost întrebat de presă cum îşi explică faptul că primarul Mihai Chirica a rămas în funcţie în ultimii ani, în condiţiile în care este vizat în şapte dosare penale. "Din păcate, este încă o dovadă că serviciile de bază ale statului nu mai funcţionează. Justiţia a făcut paşi înapoi semnificativi. Toate lucrurile o iau înapoi, de doi ani. Oameni care nu ar mai trebui să apară în spaţiul public, sunt lăsaţi neatinşi pentru protecţii politice neexplicite, pentru că de asta supravieţuieşte actual primar al Iaşiului", a răspuns Dan Barna.

Fost PNL-ist

Senatorul Marius Bodea a fost membru PNL până în 2020, el având şi un mandat de deputat din partea liberalilor în legislatura 2016-2020. Anterior, a mai ocupat funcţiile de director general al Aeroportului Iaşi (2012-2016), prefect al judeţului Iaşi (2008-2009) şi subprefect (2007-2008). El a trecut în USR în iunie 2020, fiind nemulţumit că PNL a anunţat că îl primeşte în rândurile sale pe primarul Mihai Chirica şi că îi susţine candidatura pentru un nou mandat de primar, după ce acesta a fost ales din partea PSD în mandatul 2016-2020.

Deputatul Cosette Chichirău a candidat în 2020, din partea USR, pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi, fiind învinsă atunci de Mihai Chirica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.