Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De câți bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat bogat

http://www.sueddeutsche.de/
panama papers bogati

De câți bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat bogat

De câți bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat cu adevărat bogat? Răspunsul depinde de locul în care trăiește. Pentru a intra în cei 1% cei mai bogați din Monaco, averea unei persoane trebuie să atingă niveluri de opt cifre, în timp ce în România, o avere cu puțin peste jumătate de milion de dolari este suficientă pentru a fi considerat bogat, relatează Money Review citat de Rador.

Potrivit datelor agenției internaționale de real estate Knight Frank, pragul pentru ca cineva să intre în cei 1% cei mai bogați oameni din Monaco este de 12,4 milioane de dolari. Semnificativ mai scăzut, dar încă ridicat este „pragul” pentru cei 1% cei mai bogați din Elveția (6,6 milioane de dolari) și Australia (5,5 milioane de dolari). În SUA, este nevoie de 5,1 milioane de dolari pentru a te alătura clubului celor cu adevărat bogați.

Potrivit Bloomberg, datele confirmă că pandemia și creșterea costului vieții au mărit decalajul dintre țările bogate și cele sărace. Pentru a intra în top 1% în Monaco este nevoie de o avere de cel puțin 200 de ori mai mare decât cei doar 57.000 de dolari necesari pentru a fi considerat bogat în Filipine.

Gospodăriile cu venituri scăzute din întreaga lume resimt povara inflației, fiind obligate să cheltuiască mai mult din veniturile disponibile pentru a-și satisface nevoile de hrană și de locuință. Pe de altă parte, cei mai bogați 500 de oameni din lume și-au mărit averea totală cu aproape 600 de miliarde de dolari în acest an, potrivit Bloomberg Billionaires Index, cel mai mare câștig fiind înregistrat de CEO-ul Meta și creatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

„Inegalitatea în creștere la nivel internațional ar putea face ca această categorie să intre în vizor – în special cu ideea unei impozitări mai mari a activelor acestora și chiar pentru emisii de noxe”, notează Flora Harley a lui Knight Frank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.