Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a fost condamnat Sorin Roşca Stănescu

Fostul senator PNL, Sorin Roşca Stănescu, a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. El a susţinut şi susţine că pedeapsa este una nedreaptă. Judecătorii însă au fost de altă părere.

stiripesurse.ro vă prezintă motivarea instanţei în acest caz:

Referitor la soluția dispusă în primă instanţă, de achitare a inculpaţilor Patriciu Dan Costache, Aldea Florin Iulian, Simulescu Claudiu, Stănescu Roşca Sorin Ştefan, Rus Cerasela Elena, Eros Victor, Miclăuş Paul Gabriel, Anghelache Gabriela Victoria şi Popovici Irina Mihaela, pentru lipsa elementelor  constitutive ale  infracţiunii, Curtea constată, în acord cu criticile formulate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală că aceasta a fost în mod formal adoptată, cu ignorarea faptelor şi împrejurărilor care rezultă necontroversat din probele administrate şi readministrate în condiţii de contradictorialitate şi nemijlocire.

La fel ca şi în cazul Creanţei Libia – probele administrate nu au fost evaluate iar prima instanţă nu a decis în legătură  cu aceste probe astfel că, în prezenta procedură, Curtea, în acord cu dispoziţiile art. 420 alin. 9 Cod procedură penală precum şi în considerarea efectului devolutiv ex integro, este ţinută să facă o analiză reală a probelor.

Verificând hotărârea atacată pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul cauzei, cu luarea în considerare a faptului că din readministrarea declaraţiilor testimoniale ale martorilor relevanţi în cursul procedurii în apel precum şi din declaraţiile prezentate de inculpaţii în cauză nu au rezultat aspecte  care să vină în contradicţie cu starea de fapt reţinută iniţial, prin actul de sesizare (rechizitoriul nr. 111/D/P/2006 din data de 7 septembrie 2006), Curtea constată:

CONSULTĂ AICI MOTIVAREA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.