Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a fost ELIBERAT Boureanu din arest. MOTIVAREA judecătorilor

antena3.ro
boureanu arestat

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi-a motivat decizia de eliberare din arest şi cercetare sub control judiciar a fostului deputat Cristian Boureanu, acuzat de ultraj după ce a lovit un poliţist.

Magistraţii arată că Boureanu a stat suficient încarcerat, este o persoană instruită, s-a angajat că nu va da declaraţii în presă şi a acceptat că nu este exclus să-l fi "atins" pe poliţist cu genunchiul. Magistraţii mai spun că Boureanu a fost parlamentar în două mandate şi s-a bucurat de simpatia oamenilor şi, în plus, este unic întreţinător al unui copil, potrivit Observator.tv.

Judecătorul a considerat că durata arestului preventiv, de la data de 10 iunie şi până în 19 iulie, este "rezonabilă şi suficientă", iar dacă ar aprecia altfel măsura arestării preventive, menţinută, "nu ar mai întruni caracterul proporţional cerut de legiuitor pentru legalitatea celei mai grele măsuri preventive”.

Citeşte şi: Lovitură INCREDIBILĂ pentru Ilie Năstase. Decizia OFICIALĂ a Federației Internaționale de Tenis

În acelaşi timp, magistratul a avut în vedere că fostul parlamentar "se află la primul contact cu legea penală, având o conduită bună anterior săvârşirii infracţiunilor reţinute în sarcina sa, cum rezultă din fişa de cazier judiciar ataşată la dosar" şi este o persoană "instruită şi perfect integrată în societate şi singurul întreţinător al unei minore.

Judecătorul mai arată că între timp Boureanu şi-a schimbat atitudinea sfidătoare faţă de poliţişti.

"Având în vedere discursul inculpatului Boureanu Cristian Alexandru de la termenul de judecată din data de 19.07.2017, judecătorul de cameră preliminară reţine că acesta şi-a schimbat atitudinea sfidătoare pe care a avut-o la adresa organelor de urmărire penală, înţelegând într-o oarecare măsură consecinţele faptelor săvârşite. În atare condiţii, judecătorul de camera preliminară observă o schimbare în comportamentul inculpatului, acesta înţelegând necesitatea respectării tuturor normelor de drept, inclusiv a celor destinate să asigure buna desfăşurare a procesului penal", se mai arată în document.

Citeşte şi: Detalii CUTREMURĂTOARE despre asasinatul din gară. Mărturii INCREDIBILE ale criminalului: 'URĂSC poliţiştii' - FOTO

Procurorii arată, în rechizitoriu, că în 9 iunie, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-faţă într-un autoturism oprit în trafic în zona Piaţa Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră, a devenit violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie. Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20  zile de îngrijiri medicale. De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi poliţişti din echipaj, mai spun procurorii.

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei în 10 iunie, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile, pentru ultraj.

Citeşte şi: CNAIR, explicaţii pentru costurile FABULOASE ale autostrăzii Sibiu-Piteşti .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.