Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a fost exclusă din magistratură judecătoarea Camelia Bogdan

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Judecătoarea care l-a băgat la puşcărie pe Dan Voiculescu a fost exclusă din magistratură. Camelia Bogdan a a afectat încrederea cetăţenilor în Justiţie, iar prin conduita ei s-au creat premisele unei îndoieli în ceea ce priveşte integritatea şi imparţialitatea magistraţilor, se arată în motivarea hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM prin care judecătoarea a fost exclusă din magistratură, conform luju.ro.

Citeşte şi: Ludovic Orban spune motivul pentru care vrea șefia PNL

Judecătorii CSM au mai decis că Bogdan a prevăzut rezultatul acţiunilor sale şi a acceptat posibilitatea că ar putea încălca legea acceptând să fie plătită pentru cursurile organizate de Ministerul Agriculturii. Mai mult, potrivit motivării CSM, Camelia Bogdan a încercat să îşi preconsitituie apărari în situaţia în care s-ar pune în discuţie starea de incompatibilitate în care s-a aflat.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

"Activitatea prestata de doamna judecator in cadrul acestui program cu finantare externa nu s-a circumscirs niciuneia dintre exceptiile expre prevazute de lege si nici situatiilor de interpretare extinsa expuse in practica administrativa anterioara a Consiliului Superior al Magistraturii, ci reprezinta o activitate incompatibila cu functia de magistrat. (...)

- In concluzie, prin participarea doamnei judecator Camelia Bogdan, in calitate de lector-formator, la o activitate de pregatire profesionala a unor functionari publici din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, activitate pentru care a fost remunerata substantial raportat la veniturile salariale ale unui magistrat cu grad de curte de apel la nivelul anului 2014, cat si ale unui lector universitar doctor in cadrul Facultatii de Drept si care nu s-a circumscris niciuneia dintre exceptiile prevazute de lege, concomitent cu detinerea si exercitarea functiei de judecator se realizeaza continutul laturii obiective a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. (...)

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete: Janet Jackson s-a despărțit de soțul său, miliardarul qatarez Wissam al-Mana

- In acest context, Sectia retine ca vinovatia paratei judecator Camelia Bogdan in savarsirea faptei este dovedita si rezulta din faptul ca, desi stia ca statutul de magistrat ii impunea o anumita conduita, totusi modul in care aceasta a actionat a fost de natura a afecta increderea cetatenilor in sistemul judiciar, relevand existenta factorului intelectiv si a celui volitional, deci a vinovatiei in sens disciplinar.

- Probele administrate au relevat ca parata a comis abaterea disciplinara retinuta cu intentie indirecta. Astfel, doamna judecator Camelia Bogdan a acceptat invitatia transmisa de FDI Top Consult SRL de a participa la activitatea extrajudiciara vinitiata de Unitatea de Management a Proiectului 'Completarea Sorijinului Financiar acordat de Uniunea Europeana pentru Restructurarea Agriculturii in Romania (UMP-CESAR)', activitate remunerata substantial si care nu viza pregatirea unor practicieni ai dreptului, programul nefiind destinat sistemului justitiei in general.

- Doamna judecator Camelia Bogdan a prevazut rezultatul actiunii sale si, desi nu l-a urmarit, a acceptat posibilitatea incalcarii prevederilor legale privitoare la incompatibilitati si interdictii. In acest context, relevant sub aspectul laturii subiective este faptul ca parata judecator Camelia Bogdan a avut indoieli in legatura cu posibilitatea participarii in calitate de lector in cadrul programului mentionat anterior, motiv pentru care a adresat la data de 11.07.2014 o solicitare Agentiei Nationale de Integritate.", se anunţă în motivarea CSM, conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.