Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a fost lăsat Andrei Chiliman în libertate: E în vârstă și are o educație bună

chiliman catuse

Judecătorii de la ÎCCJ au uimit opinia publică atunci când au decis să-l lase liber pe Andrei Chiliman, deși procurorii îl acuzau de fapte de corupție ce i-ar fi adus în conturi sute de milioane de euro.

Primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost plasat sub control judiciar și nu în arest preventiv pentru că are o vârstă înaintată şi un nivel ridicat de educaţie. Acestea au fost două dintre motivele pentru care magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au considerat că poate fi cercetat în libertate.

Consilierii săi, Vlad Moisescu, Irina Costescu şi Ion Brad au scăpat, la rândul lor, de arestul preventiv deoarece au familii şi sunt integraţi social, se mai arată în motivarea instanţei.Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au considerat că atât primarul suspendat de la Sectorul 1, Andrei Chiliman, cât şi consilierii săi, Vlad Moisescu, Irina Costescu şi Ion Brad nu reprezintă un pericol public. Mai mult, pentru că sunt căsătoriţi, au copii şi familii şi nu au mai avut probleme cu legea, magistraţii nu i-au trimis în spatele gratiilor.

"Nu există date că anterior au intrat în conflict cu legea penală, după cum se observă că sunt persoane integrate social, cu familii, cu un nivel ridicat de educaţie, care le permite să conştientizeze, în mod corect, situaţia juridică în care se află, fiind de remarcat cazul inculpatului Chiliman Andrei şi vârsta acestuia, fiind născut în 1947", se arată în motivarea judecătorilor.

Totodată, potrivit acestora, "există probe care se coroborează între ele şi care conduc la concluzia existenţei unor motive verosimile ce fundamentează bănuiala rezonabilă că inculpaţii Moisescu Vlad, Chiliman Andrei, Costescu Ioana şi Brad Ion au săvârşit faptele circumscrise de procuror infracţiunilor de trafic de influenţă şi constituirea unui grup infracţional organizat".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.