Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a fost schimbat şeful serviciului secret al MAI

petre toba

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă (foto), a declarat joi că a considerat oportună înlocuirea comenzii de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (fosta "doi şi-un sfert") pentru că doreşte "un suflu nou" la această structură, care să contribuie mai mult la realizarea obiectivelor prioritare ale MAI.

"La DIPI am finalizat evaluarea, cum am făcut şi evaluarea la Jandarmeria Română. Am considerat oportună înlocuirea comenzii. Am cerut acest lucru pentru că doresc o conducere nouă, un suflu nou, doresc ca şi DIPI să contribuie mai mult la realizarea obiectivelor prioritare ale Ministerului Afacerilor Interne. (...) Obiectivul meu este şi cel asumat de programul de guvernare - creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului. Când este un obiectiv prioritar al Guvernului, când este un obiectiv prioritar al MAI înţeleg ca toate armele să îl înţeleagă ca pe un obiectiv prioritar al lor şi să dispună măsurile în consecinţă. Totodată, am cerut să îşi facă şi propriile evaluări, pentru că sunt lucruri care trebuie clarificate şi îmbunătăţite la nivelul DIPI", a afirmat Petre Tobă, joi, la finalul şedinţei de evaluare a activităţii Jandarmeriei Române pe anul 2015, la care a participat.

Vezi şi: Șeful ANAF ii sfidează pe premier și pe ministrul Finanțelor: NU voi demisiona! Aștept să fiu DEMIS

Rareş Văduva a fost numit în funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, printr-o decizie a premierului Dacian Cioloş, publicată miercuri în Monitorul Oficial. 

Tot în Monitorul Oficial, au fost publicate miercuri şi deciziile privind eliberarea lui Nicolae Gheorghe şi a lui Nelu Zămică din funcţia de secretar de stat şi, respectiv, de subsecretar de stat, deţinute de cei doi în cadrul aceluiaşi Departament al MAI.

Din poziţia de şef al serviciului de informaţii al MAI, Nicolae Gheorghe nu a făcut nimic pentru a împiedica abuzul în serviciu de care DNA îl acuză pe Gabriel Oprea, cu privire la coloanele oficiale. Într-o situaţie delicată este însă şi Petre Tobă, actualul ministru fiind şeful Poliţiei în perioada în care Oprea se plimba peste tot cu girofar.

Vezi şi: De ce a sărit Ponta ca ars după vizita la DNA a lui Isar?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.