Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a murit pilotul planorului prăbuşit în Masivul Postăvaru

epava planor

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că în urma autopsiei medico-legale a cadavrului pilotului Mircea Crăciun, care s-a prăbuşit cu planorul la începutul lunii august în Masivul Postăvarul, s-a stabilit că moartea acestuia a fost violentă şi s-a datorat unui politraumatism prin accident aviatic, pilot-planor. 

"În continuarea cercetărilor privind împrejurările în care a avut loc evenimentul aviatic din data de 6 august 2015, în care a fost implicat planorul cu indicativul D-5585, pilotat de Crăciun Mircea, urmare a efectuării autopsiei medico-legale, în cursul zilei de miercuri au fost emise concluziile preliminare privind decesul pilotului. Potrivit acestora, moartea numitului Crăciun Mircea a fost violentă şi s-a datorat unui politraumatism prin accident aviatic, pilot-planor", se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov. 

Potrivit sursei citate, în urma examinării fragmentelor de cadavru, s-au constatat multiple fracturi la nivelul craniului, bazinului şi membrelor inferioare, leziuni care pledează pentru un politraumatism grav în legătură directă de cauzalitate cu decesul. 

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor concrete în care a avut loc evenimentul aviatic, mai adaugă comunicatul menţionat. 

Planorul pilotat de Mircea Crăciun, în vârstă de 56 de ani, considerat cel mai bun pilot de distanţă din România, a dispărut în ziua de 6 august. Căutările cu forţe sporite de jandarmi montani, salvamontişti, lucrători silvici, voluntari au durat mai mult de o lună şi au fost efectuate în judeţele Braşov, Prahova, Argeş, Harghita, Covasna, Bacău, Buzău. 

Epava planorului dispărut a fost găsită, sâmbătă, în zona Muchia Cheii, situată între Cabana Postăvaru şi oraşul Râşnov, fiind observată de câţiva turişti aflaţi în zonă, care au alertat autorităţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.