Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce-a picat arestarea Elenei Udrea în Comisia Juridică

udrea

O discuție aprinsă a deputaților juriști a dus joi la un deznodământ inedit: cererea procurorilor DNA de reținere și arestare preventivă nu a întrunit numărul necesar de voturi din cauza unui principiu din Codul de Procedura Penala. Daca principiul va fi respectat, atunci plenul Camerei Deputatilor va respinge si el cererea procurorilor pe motiv ca DNA s-a pripit.

Deputatii juristi au apreciat ca nu se poate aviza arestarea unei persoane atata vreme cat nu a inceput urmarirea penala impotriva ei, astfel ca au aprobat o singura cerere din cele trei ale DNA: urmarirea penala dar nu si retinerea si arestarea.

Vicepresedintele comisiei Ciprian Nica (PSD) a spus ca votul nu este "o frână împotriva Justiţiei", in timp ce deputatul Ludovic Orban a spus ca toti liberalii din comisie au votat la vedere in favoarea tuturor celor trei cereri.

"La luarea acestei decizii a contat foarte mult un principiu de drept, decizia privind arestarea dnei Udrea nu trebuie sa apartina in niciun fel deputatilor, ea apartine instantei de judecata. A fost o discutie extrem de aprinsa si de argumentata pe Codul de Procedura Penala, care stabileste ca arestarea poate fi dispusa doar fata de inculpat. La momentul solicitarii facute, impotriva dnei Udrea nici macar nu e inceputa urmarirea penala deci practic era vorba de un vot in alb. Taberele au fost aproape egale, s-a mers pe ideea ca se da cale libera urmaririi penale, e firesc sa se afle adevarul.  Cei care au votat impotriva au avut in vedere ca nu poti aviza arestarea preventiva inaintea inceperii urmaririi penale (...) banuiesc ca si pentru procurorii DNA situatia este inedita, cred ca nu anticipau acest vot", a explicat deputatul Daniel Fenechiu la finalul sedintei.

Pana cel tarziu miercurea viitoare plenul Camerei Deputatilor trebuie sa dea trei voturi in cazul Udrea: pentru inceperea urmaririi penale, pentru retinere si pentru arestare preventiva.

Citeste si:

De ce o acuză DNA pe Elena Udrea

Udrea, despre genti cu bani la PDL: Ati avut microfoane in sala?

EXCLUSIV Dosarul Udrea, fără stenograme. Buzăianu și Andronic în cele 1867 de pagini

Detalii INCENDIARE din noul dosar al lui Udrea: Încă două nume apar, bani dați de față cu Blaga

Udrea, despre legatura dintre Basescu si noul ei dosar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.