Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a trebuit să fie amânată o repetiție a ceremoniei de deschidere Paris 2024 pe Sena

www.agerpres.ro
Paris Jocurile Olimpice

Programată pentru 8 aprilie, proba convoiului de ambarcațiuni care vor întâmpina delegațiile la ceremonia de deschidere din 26 iulie a fost amânată pentru 27 mai. Decizia a fost luată deoarece înălțimea Senei și afluenții săi aflați în alertă de inundații, a făcut dificilă organizarea paradei.

Organizarea Jocurilor pare a fi o bătaie de cap fără sfârșit. Testarea convoiului de ambarcațiuni care va întâmpina delegațiile, prevăzută inițial pentru luni, 8 aprilie, pe Sena, a fost amânată pentru 27 mai, a anunțat ministrul Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, confirmând o informație din Le Parisien. Decizia a fost luată „în urmă cu trei sau patru săptămâni", a explicat ea la France 2.

„Am ținut cont de faptul că Sena se află la o asemenea înălțime și că curenții ar fi îngreunat desfășurarea acestui test", a spus ea, referindu-se la „un non-eveniment", în condițiile în care unii afluenți ai Senei se află în alertă de inundații.

Amânarea tehnică a acestui test, care nu privește decât unele dintre cele 180 de ambarcațiuni care vor transporta cei 10.000 de sportivi, "nu are niciun impact asupra organizării ceremoniei de deschidere", a dat asigurări Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice (Cojop) pentru cotidianul parizian. "Obiectivul este de a efectua acest test în condiții de navigație cât mai apropiate de cele care vor prevala în luna iulie.

Potrivit organizatorilor, un prim test, efectuat pe 17 iulie, cu aproximativ patruzeci de ambarcațiuni care navigau între Pont d'Austerlitz și Pont d'Iéna, a furnizat informații privind "manevrele", "distanțele", "durata" și "captura video". După cel de-al doilea test, care a fost în cele din urmă amânat până la 27 mai pentru a permite bărcilor să treacă pe sub poduri cu viteză normală, o repetiție generală va avea loc la 17 iunie.

Această repetiție va fi, de asemenea, o ocazie de a lucra la securizarea cheiurilor de pe Sena, unde se așteaptă să se adune 326.000 de persoane.

„Monitorizăm amenințarea teroristă cu toată vigilența necesară. Astăzi, nu există o amenințare teroristă specifică împotriva Jocurilor Olimpice", a dat asigurări Amélie Oudéa-Castéra, în condițiile în care Franța a ridicat planul de securitate Vigipirate la nivelul maxim, după atentatul din 22 martie într-o sală de concerte de lângă Moscova, în care au murit 144 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.