Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce americanii n-au incredere in MRU, dar continua sa-l sustina

MRU Ungureanu

Mihai Razvan Ungureanu se pregateste sa preia, din nou, sefia Serviciului de Informatii Externe. Nominalizarea lui MRU – si, probabil, numirea sa de catre Parlament – reprezinta un caz unic in politica romaneasca. Niciodata nu s-a intamplat ca un politician sa se joace de-a politica siintelligence-ul, din partid in SIE, inapoi in politica si, apoi, iarasi in SIE. De fapt, politica si serviciile de informatii se impletesc public atat de strans (public!) doar in Statele Unite ale Americii. In Europa apuseana niciun politician numit la sefia unui serviciu secret nu revine in politica de partid.

Cu toate acestea, revenirea lui MRU la conducerea Serviciului de Informatii Externe este explicata prin prisma „relatiilor sale exceptionale” cu partenerii strategici. Insa, dincolo de masina de propaganda politica, un episod prea putin cunoscut publicului poate demonta acest mit al „increderii” pe care Occidentul o are in personajul Mihai Razvan Ungureanu. Si, in completare, poate explica de ce s-a bucurat de sustinere din partea anumitor cercuri.

Pe 23 ianuarie 2007, ministrul de Externe al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, a avut o intalnire cu ambasadorul american la Bucuresti, Nicholas Taubmann. La finalul intrevederii, aflam dintr-o telegrama confidentiala datata 24 ianuriare 2007, ministrul Ungureanu i-a declarat neoficial ambasadorului Taubmann ca „agitatia” dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu „nu e mare lucru”, amandoi urmand sa-si continue mandatul si sa colaboreze foarte bine, in ciuda „dramei mediatice”.

Intrebat de Taubmann daca nu crede ca acest conflict afecteaza imaginea Romaniei in lume, Ungureanu a raspuns zambind: „Spuneti-le oamenilor ca asta face Romania o tara exotica”.

Ungureanu told the Ambassador – off the record – that the current political turmoil between Basescu and Prime Minister Tariceanu was no big deal; both would >>>>> CONTINUAREA

sursa: razvanzamfir.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.