Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce blonda Udrea e mai barbata decat generalul Oprea

oprea udrea

Deputatul Elena Udrea si ministrul Gabriel Oprea sunt protagonistii a doua scandaluri majore aflate in plina desfasurare in aceste zile. Udrea se confrunta cu cel de-al treilea dosar penal si cu acuzatii de luare de mita de ordinul milioanelor de dolari, iar Oprea este acuzat de opinia publica de abuz si de responsabilitate cel putin morala in moartea politistului din coloana sa oficiala.

Cei doi protagonisti au fost si vor continua sa fie in lumina reflectoarelor, in atentia publica, in vizorul procurorilor si sub tirul intrebarilor si criticilor presei.

Cum gestioneaza insa cei doi situatiile dificile cu care se confrunta ii deosebeste fundamental si il dezonoreaza pe generalul Oprea.

'Blonda', cum i se spune Elenei Udrea pentru a o reduce la un stereotip umilitor, a facut un gest care poate surprinde pe multi. Cand deputatii au votat cererile proprurilor DNA privind urmarirea sa penala, retinerea si arestarea sa, Udrea NU a votat. Are dreptul sa o faca si probabil era constienta ca rezultatul votului ar putea sta chiar intr-un singur vot (asa cum s-a si intamplat in cazul cererii de retinere), dar a ales sa nu voteze intr-un caz care o viza.

Desi legal nu este un conflict de interese in aceasta situatie, conflictul moral este evident.

Generalul Oprea s-a confrutnat cu o situatie similara, dar cu o miza mult mai mica decat in cazul 'blondei' care risca sa isi piarda libertatea. La cererea PNL Comisia de aparare din Senat a supus votului audierea generalului in cazul accidentului din coloana sa oficiala. Membru al Comisiei, Oprea nu s-a prezentat la sedinta, insa a avut grija sa il delege pe senatorul Haralambie Vochitoiu in locul sau si sa se asigure ca prin el isi va putea exercita votul impotriva propriei sale audieri, audiere respinsa in final de Comisie.

Iata de ce 'blonda' Udrea este mai barbata decat generalul Oprea si nu numai. Senatorii Dan Sova si Varujan Vosganian au profitat si ei de posibilitatea de a vota impotriva cererilor de la parchete care ii vizau in mod direct. Mai mult decat atat, acestia au apelat si gratia divina pentru ajutor fiind surprinsi dandu-se cu mir, rugandu-se si inchinandu-se in timp ce senatorii le decideau soarta. Cei doi au fost chiar la punctul e izbucni in lacrimi in timpul sedintei de plen, lucru pe care reprezentanta sexului slab nu l-a facut, in niciuna din multiplele dati in care procurorii i-au cerut arestarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.