Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce devin românii DEPRESIVI: Care sunt simptomele afecțiunii

depresie

Numarul persoanelor diagnosticate cu depresie creste alarmant odata cu venirea primaverii, anunta specialistii. La Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, se fac acum si trei internari pe zi, in comparatie cu una, in alte perioade. Si vorbim doar de cele de la sectia urgente.

Numai de la inceputul acestei luni, la Institutul Socola din Iasi au fost internate - potrivit rapoartelor - aproape 300 de persoane diagnosticate cu depresie. Cei mai multi pacienti sunt tineri, cu varste intre 16 si 30 de ani.

"Am cazut in depresie de la stres, am inceput sa devin nervoasa, ma gandeam ca nu am cu ce plati chiria.", a spus una dintre paciente, potrivit Stirileprotv.ro.

Citeste si: Băsescu, FURIBUND pe Facebook: Răspuns DUR dat unui contestatar

Femeia a lucrat 7 ani in Italia si poate numara pe degete de cate ori si-a vazut copilul in ultimii ani. "Eu le-as spune persoanelor plecate in strainatate care intra in depresie sa vina acasa, nimeni nu te ajuta acolo. Am avut ganduri negre cand am intrat in depresie.", a declarat aceasta.

Potrivit specialistilor, schimbarile de temperatura si de fus orar ne pot da organismul peste cap. "Avem tot mai multi pacienti tineri, absolventi de facultate care nu-si gasesc serviciu, au parinti plecati in strainatate, sunt simptome care apar, chiar cu ganduri suicidale si tentative.", a spus Petronela Nechita, medic specialist psihiatru, Institutul Psihiatric Socola Iasi.

Depresia se manifesta prin pierderea poftei de viata, oboseala acuta, scadere in greutate si stare de tristete continua, pe o perioada mai lunga de 2 saptamani, spun medicii.

"Sprijinul familiei este foarte important, tartament, psihoterapie, sportul ne echilibreaza. Sa evitam persoanele pesimiste si negative.", a mai declarat Petronela Nechita.

Pe site-ul Institutului Socola exista un chestionar si orice persoana care se simte debusolata este invitata sa il completeze. Iar la final, afla daca are nevoie sau nu de ajutor de specialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.