Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce e contraindicat să ai suport de lemn la bradul de Crăciun?

pixabay
brad craciun

De ce e contraindicat să ai suport de lemn la brad?

Pompierii avertizează asupra pericolelor ce pot apărea odată cu împodobirea bradului de Crăciun, fie că e natural sau din plastic, relatează Rador Radio România.

În primul rând, bradul trebuie amplasat ca să nu blocheze căile de acces și evacuare, departe de sobe sau calorifere, perdele, draperii, pereți acoperiți cu hârtie sau țesături, a subliniat purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, Georgiana Oltean: "Sub brad, nu se vor așeza lucruri care se aprind sau ard ușor. Nu este recomandat ca bradul să aibă suportul de lemn, ci se recomandă un vas umplut cu piatră. Vasul sau trepiedul de metal nu vor fi marcate cu vată, hârtie colorată sau alte materiale inflamabile. Conductoarele și legăturile trebuie să fie bine izolate, instalația de iluminat să nu fie lăsată aprinsă când nu sunt persoane în încăpere sau pe timpul nopții, ghirlandele luminoase să aibă contactele perfecte iar în cazul folosirii unor lumânări sau artificii, acestea se pot plasa numai pe ramurile înalte".

Iubitorii de animale ar trebui să nu permită accesul acestora în preajma bradului de Crăciun, pentru a evita accidente și tragedii nedorite.

După ce trec sărbătorile nu e recomandat să se folosească brazii pe post de combustibil pentru că ard foarte tare și există riscul de explozii, defectare și înfundare a sobelor și coșurilor de fum, atenționează șeful Asociației Hornarilor, Constructorilor de Coșuri de Fum și Șemineelor, Mircea Bălșoianu. Specialiștii ne sfătuiesc ca, la producerea unui incendiu la bradul de Crăciun, să întrerupem imediat energia electrică din casă, să acoperim bradul cu o pătură și, obligatoriu, să sunăm la numărul de urgență 112.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.