Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce i-a fost respinsă eliberarea lui Dan Voiculescu/ MOTIVARE

voiculescu

Cărţile scrise de Dan Voiculescu în spatele gratiilor nu sunt riguroase şi nu dovedesc că Dan Voiculescu s-a îndreptat. Asta consideră judecătorul care i-a respins, recent, cererea de eliberare condiţionată.

Vezi și: Liviu Dragnea, gest FĂRĂ PRECEDENT în direct la TV/ VIDEO

Judecătorul este de părere că Voiculescu a profitat de legislaţia deficitară ca să obţină cât mai multe zile libere şi să iasă mai repede din închisoare.

În motivarea instanţei se arată că fostul senator a obţinut 60 de zile libere pentru două studii la care a lucrat în total, potrivit tabelului de pontaj, 4 ore.

"Raportat la condiţiile concrete de care acesta a beneficiat în detenţie precum şi la durata de timp acordată redactării fiecărei lucrări, este imposibil ca acestea să fie opere ştiinţifice riguros întocmite, care să dovedească că scopul pedepsei a fost atins.", se arată în motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 5 potrivit Digi24

Instanţa a remarcat faptul că Dan Voiculescu a lucrat simultan la nouă lucrări ştiinţifice. Iar potrivit DNA, ar fi avut nevoie de doar 25 de ore ca să scrie o carte de aproape 300 de pagini. Judecătorilor le-a atras atenţia următorul paragraf, care apare într-una din lucrările ştiinţifice ale fostului senator.

Vezi și: SURSE - Motivele pentru care Klaus Iohannis a REFUZAT-O pe Sevil Shhaideh

"Considerăm că trebuie aduse modificările necesare legislaţiei pentru ca infracţiunile de corupție să nu se bucure de prescriere, graţieri, reduceri ale termenelor de recluziune sau alte prevederi favorizante, mai ales atunci când pagubele nu au putut fi recuperate”- D. Voiculescu, "A patra cale">

„Chiar dacă la prima vedere astfel de paragrafe par a fi o dovadă de demagogie, raportat la fapta pentru care petentul este încarcerat, instanţa consideră că trebuie analizată în ansamblu activitatea ştiinţifică din penitenciar a petentului pentru a stabili dacă acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare şi a gândit ceea ce a scris sau din contră, toate acestea nu reprezintă decât o modalitate facilă de a fi liberat condiţionat mai devreme.", se arată în motivarea deciziei judecătorului.

Decizia Judecătoriei Sectorului 5 nu este definitivă. Cei care vor hotărî dacă Voiculescu iese sau nu din spatele gratiilor sunt magistraţii Tribunalului Capitalei. Procesul va avea loc în 6 ianuarie. El a fost condamnat definitiv în 2014 la 10 ani de închisoare în dosarul ICA. După ce a fost încarcerat, acesta a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.