Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce îi acoperă Iohannis pe 'acoperiţii' din Justiţie?

F. P.
iohannis sri

Klaus Iohannis a anunţat, recent, printr-un comunicat de presă, că verificările dispuse de CSAT au scos la iveală faptul că în Justiţie nu există colaboratori sau ofiţeri acorperiţi ai serviciilor de informaţii. Fostul senator Sorin Roşca Stănescu susţine că acest lucru nu este adevărat, iar preşedintele a dezinformat opinia publică. Cum s-a ajuns aici? SRS explică într-un comentariu remis redacţiei stiripesurse.ro:

"Nu imi pot imagina ca presedintele a intrat intr-o stare de complicitate cu cei care au organizat si exploateaza “campul tactic”. Nu este genul. El nu este nici pe departe un Traian Basescu. Este un altfel de presedinte. Care, chiar daca isi doreste extinderea prerogativelor prezidentiale, o face in acord cu legea fundamentala si. in orice caz, nu in interes personal. De aceea, nu-mi pot explica prea usor cum de a cazut in aceasta capcana. Cum a ajuns el sa garanteze ca in Justitie nu exista ofiteri acoperiti.

Daca stau bine sa ma gandesc nici macar Eduard Hellvig, directorul Serviciului Roman de Informatii, nu este un altfel de personaj. Si Hellvig este la antipolul lui Traian Basescu. Si chiar a lui George Maior, fostul Director SRI si actualul ambasador al Romaniei la Washington, care se viseaza, uneori cu voce tare, un al doilea Traian Basescu. Si, in aceste conditii, cum se face, totusi, ca domnul Klaus Iohannis a facut declaratia pe care a facut-o? Si care i-a socat, nu numai pe magistrati, ci si pe toti oamenii avizati din societatea civila.

Este de presupus ca a avut loc o discutie pe aceasta tema in Consiliul Suprem de Aparare al Tarii. Si acolo, Klaus Iohannis a intrebat care este adevarul. Din partea SRI, este logic ca raspunsul sa-l fi dat cel mai inalt in ierarhie. Iar cel mai inalt in ierarhie este Eduard Hellvig. Imi este insa imposibil sa presupun ca Eduard Hellving l-a dezinformat, cu buna stiinta, pe presedinte. Si daca am dreptate, atunci rezulta ca, la randul sau, a fost dezinformat. De catre cine? Daca Eduard Hellvig doreste sa afle raspuns la o asemenea intrebare, il solicita de la cel mai inalt in grad. Cel mai inalt in grad dintre subordonatii sai este Florian Coldea. Prin urmare, Coldea l-a dezinformat pe Hellvig. Iar Hellvig l-a dezinformat pe Iohannis. Iar Iohannis a dezinformat opinia publica.

Si aici lantul se rupe. Pentru ca generalul Florian Coldea, prim-adjunct al Directorului SRI, nu putea fi dezinformat la randul lui. Cine sa o fi facut-o? Generalul Dumbrava? Imposibil. Pentru ca fix generalul Dumbrava este cel care a starnit musuroiul. Atunci cand a afirmat, in mod public, ca Justitia reprezinta „campul tactic” al SRI.

Nu ne putem afla in fata a doua adevaruri. Un adevar sustinut raspicat de catre numerosi magistrati, judecatori si procurori, care au semnat sau ai caror colegi au semnat angajamente cu SRI. Si un alt adevar sustinut tot raspicat de presedintele Klaus Iohannis. Daca nu exista doua adevaruri, exista unul singur. Si anume ca domnul presedinte Klaus Iohannis, de buna-credinta fiind, a dezinformat opinia publica. Aceasta situatie nu poate ramane asa. Fiindca este un om de onoare, sunt convins ca va cerceta lucrurile si va reveni cu o informatie corecta."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.