Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce Legile Educaţiei sunt ţinute la secret? Un consilier la Cancelaria premierului sare în apărare ministrului Educației

Guvernul Romaniei
Ligia Deca

Radu Szekely, consilier Cancelaria premierului, a afirmat că nu ar vorbi de o secretomanie în privinţa Legilor Educaţiei, precizând că a fost mai degrabă dorinţa noii echipe de la conducerea Ministerului Educaţiei de a rămâne într-un spaţiu pentru a putea lucra în linişte.

Radu Szekely a fost întrebat, luni, la Prima News, de ce este secretomanie în privinţa Legilor Educaţiei.
“Nu cred că este o secretomanie. Legile au fost în transparenţă, legile făcute de cabinetul Câmpeanu au fost în transparenţă, patru luni cred că s-a tot discutat despre despre ele. Apoi, doamna ministru a decis să se retragă şi să discute toate aceste propuneri într-un cerc mai restrâns. Vreau să subliniez lucrul acesta ministerul doar propune, Guvernul aprobă varianta propusă de minister sau nu, o modifică, aşa cum se întâmplă zilele acestea, după care decizia aparţine Parlamentului, forului ales de către popor să facă acest lucru. Nu aş vorbi de o secretomanie. Cred că a fost mai degrabă dorinţa de a rămâne undeva într-un spaţiu în care poţi lucra liniştit, să vii cu o propunere nouă. Echipa s-a schimbat, echipa cabinetului, cabinetul ministrului s-a schimbat complet, aveau nevoie în primul rând să înţeleagă ce a fost înainte propus şi să citească toate propunerile care au venit din spaţiul public”, a afirmat Radu Szekely.
El consideră că ceea ce a ieşit din această consultare publică trebuie să fie începutul procesului de adoptare a Legilor Educaţiei.
“Acum vom vedea ce a ieşit din această consultare internă şi sunt convins că, de fapt, ce vom vedea astăzi este începutul procesului de adoptare a legii. Adică, să nu ne imaginăm, nu vreau să cred că ce ni se prezintă astăzi este legea care va fi aprobată de Parlament în regim de urgenţă şi fără o dezbatere reală. Membrii Parlamentului îşi doresc să contribuie la acest proiect de lege, care este foarte important pentru ţară şi ar trebui să rămână nu cinci ani, 10 - 15 ani, 20 de ani şi să fie doar reglaje uşoare”, a explicat Radu Szekely.
Ministrul Educaţiei urmează să prezinte luni după-amiază cele două legi ale educaţiei şi calendarul de adoptare a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.