Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu a demisionat Ponta încă din noiembrie 2014?!

revista presei

Romania Libera:

Dacă ar fi fost după Ponta, ar fi demisioniat încă din noimbrie anul trecut. Ar fi făcut-o și vineri, fără ezitări, după cum îi și sugerase lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene. Tăria psihică, rezistența la presiune nu sunt punctele sale forte. Când cade, se prăbușește. SISTEMUL, însă, nu îl lasă. Pentru că încă nu i-a găsit înlocuitor, dar și pentru că își dă seama că lovitura dată lui Ponta îi vizează pe ei, pe sforarii din umbră. Nu este nici pe departe prima lovitură pe care o încasează, dar se tem că ar putea fi una fatală. Se tem că momentul luptei decisive, pe care o simt de ceva vreme apropiindu-se din ce în ce mai mult, a venit... Susținerea de care se bucură DNA și Înalta Curte, dar și serviciile de informații, din partea partenerilor externi pune SISTEMUL în fața unei alegeri extrem de dificile. Dacă aleg să tacă și să accepte cu capul plecat urmărirea penală a lui Ponta și implicit demisia sau suspendarea sa, știu că scoaterea lor totală și definitivă de la butoanele politicii și ale statului este inevitabilă și că va veni foarte curând. Antonescu s-a retras, Dragnea la fel, iar dacă sunt trași pe linie moartă și Ponta și Blaga și încă alți cinci-zece lideri, anul viitor am putea avea nu doar alte garnituri de conducere la vârful partidelor, dar și mulți alți funcționari în poziții cheie în stat și un Parlament destul de diferit față de tot ce a fost până acum.

Hotnews:

La sedinta Comitetului Executiv, unde pesedistii au stabilit ce au de facut dupa acuzarea liderului lor,Victor Ponta si-a inceput mesajul spunand ca au obligatia sa sprijine o jusititie independenta. Asta nu suna bine deloc. Primul gand al premierului s-a indreptat catre justitie. Spune totul despre lista lui de prioritati... Asaltul a inceput. A confirmat-o Calin Popescu Tariceanu, care a iesit din sedinta PSD cu ideea infiintarii unei comisii pentru evaluarea democratiei si restabilirea increderii in justitie... De vineri pana azi ambasadele occidentale au tacut, din simplu motiv ca este un caz delicat si, cel mai probabil, au asteptat sa vada cum evolueaza. Mai ales ca la nivelul ambasadelor, vineri dimineata sa raspandise deja zvonul ca premierul Ponta ar putea demisiona, dupa o discutie cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre care s-a relatat in presa. Prin urmare, este de asteptat sa apara de acum incolo luari de pozitie fata de ofensiva anti-justitie si anti-democratica pornita la Bucuresti la inceputul unei noi veri fierbinti. Occidentul nu are voie si nu-si permite sa asiste impasibil la Revolutia Borfasilor II, asa cum n-a facut-o nici in vara lui 2012 cand s-a consumat primul episod din rafuiala marilor cercetati penali cu justitia din Romania. Lipsa de reactie ar echivala cu o incurajare explicita a demolarii statului de catre o mana de penali. Acestea nu sunt valorile UE, NATO, nici ale partenerilor americani.

Digi24:

Uniunea Europeană „are limite largi și brațe grijulii” și nu vrea să scoată Grecia din zona euro, a apreciat jurnalistul Emil Hurezeanu, dupa ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a acuzat pe premierul grec Alexis Tsipras că şi-a minţit propriul Parlament în legătură cu negocierile cu creditorii internaţionali. „Cred că europenii dau un foarte bun exemplu prin felul în care se comportă cu Grecia și o fac să își depășească toate excesele: excesele stângiste, excesele populiste, excesele centrifugale, excesele filoruse, tot ce a defilat din partea Greciei în ultimele luni, de când e Tsipras la putere. Nu vor să scoată Grecia din eurozonă și nici Grecia nu vrea să întindă coarda până acolo încât să fie scoasă afară”, a spus Emil Hurezeanu. „Ați văzut UE câte a acceptat și Germania a deschis chiar discuția privind posibile reparații ale nenorocirilor naziste în Grecia anilor de ocupație. E un exemplu în care UE își are limite largi și brațe grijulii”, a adăugat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.