Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu au STABILIT Dragnea și Tăriceanu candidatul pentru funcția de premier

tariceanu dragnea

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că nu a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre candidatul pentru funcţia de premier care va fi propus după alegeri şi nici de împărţirea portofoliilor.

"Nu am discutat cu Liviu Dragnea nicio variantă (n.red. de premier) din motive probabil diferite. Fiecare avem o anumită tactică pe care am utilizat-o: ALDE a luat decizia duminică de a mă propune pe mine pentru funcţia de prim-ministru. PSD e consecvent cu ceea ce a spus: 'nu vrem să nominalizăm din acest moment o persoană pentru premier'. Acest lucru nu înseamnă că după alegeri nu vom discuta această temă. Cel mai bine este să discutăm atunci când poziţiile noastre vor fi potenţate de votul cetăţenilor.(...) Nu ştiu dacă e bine să facem o discuţie premergătoare pe aceste subiecte. Nu am discutat nici de primul-ministru, nici de împărţirea portofoliilor, pentru că în general lucrurile acestea transpiră. Dacă am fi făcut-o, vă garantez că ar fi transpirat. Pentru unii ar fi avut efect de mobilizare, pentru alţii exact invers şi de aceea am preferat să nu discutăm aceste subiecte", a spus Tăriceanu, miercuri, la Antena 3.

Citește și: Victor Ponta, reacție VIRULENTĂ: E prostie sau hoție

Tăriceanu a explicat că anunţul ALDE de a-l propune pe el ca premier reprezintă "o dovadă" a capacităţii de a-şi îndeplini angajamentele.

"Electoratul nostru are anumite particularităţi faţă de electoratul PSD. Noi am socotit că experienţa pe care colegii mei şi cu mine o avem merită pusă în evidenţă ca o dovadă a seriozităţii şi capacităţii de a ne îndeplini angajamentele pe care ni le luăm prin programul de guvernare. Pe de altă parte, la PSD mă uit şi văd că lipsa acestui anunţ (n.red. al propunerii de premier) nu a demobilizat în niciun fel electoratul PSD", a adăugat Tăriceanu.

El a precizat că ALDE îşi menţine disponibilitatea de a colabora, la nivel de coaliţie de guvernare, cu PSD, potrivit Agerpres.

"ALDE încearcă să transmită electoratului ideea că noi vom fi în următoarea guvernare o busolă care să arată drumul corect. Vrem să fim un factor de echilibru şi, mai mult, vreau să încercăm prin mesajul nostru să colmatăm această fisură care se manifestă în societatea românească (...) Nu este în societatea românească astăzi cel mai util lucru o dispută pe ideea stânga-dreapta. Eu aş vrea să văd societatea românească unită, capabilă să susţină un proiect major - proiectul de ţară pe care l-am intitulat 'România - a şaptea putere economică a Europei'. Asta vreau să fie contribuţia noastră în viitoarea formulă de coaliţie guvernamentală împreună cu PSD, o componentă pe care sper ca electoratul liberal să o aprecieze pentru că putem să avem împreună valori comune fundamentale - libertăţile democratice", a mai spus Tărcieanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.