Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce se află Moldova în CSI. Explicațiile Ministrului Afacerilor Externe, Nicu Popescu: Se poate circula fără vize în țările din spațiul post-sovietic

tellerreport.com
Nicu Popescu

Sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova beneficiază, din anumite puncte de vedere, de facilitățile pe care țara noastră le are în virtutea participării în Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, transmite Știri.md.

„Cetățenii pot circula fără vize în majoritatea țărilor din spațiul post-sovietic. Chiar și călătoriile noastre fără viză în Ucraina se fac cu ajutorul participării R. Moldova în CSI”, a declarat Nicu Popescu.

De asemenea, Nicu Popescu a mai menționat că o bună parte a exportatorilor de produse agricole din țara noastră beneficiază de aranjamentele comerciale pe care R. Moldova le are cu unele state din CSI. Potrivit lui, din acest punct de vedere, Moldova are multe beneficii.

Totodată, amintim că în data de 15 noiembrie, în cadrul Consiliului șefilor de state membre ale CSI, prim-ministra Natalia Gavrilița a subliniat faptul că R. Moldova este interesată și în continuare să consolideze și să dezvolte legăturile comerciale în cadrul CSI pe principii de egalitate și în condiții reciproc avantajoase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.