Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce se MOARE pe ATI când au loc incendii: La Brăila, ușile saloanelor erau mai MICI ca paturile

Moldpres
ATI Terapie Intensiva

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a făcut public faptul că a fost rezolvată problema semnalată la finalul anului trecut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, care reclama faptul că uşile saloanelor de la Secţia de Terapie Intensivă COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt cu 10 centimetri mai înguste decât paturile în care se află pacienţii.

"Am rezolvat problema uşilor de la Secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean, care erau mai înguste decât paturile. Au fost efectuate lucrări de mărire a celor şapte uşi de acces în saloane. Dacă ştiam de această problemă, o rezolvam mult mai din timp. Lucrările au început pe 8 decembrie, când secţia funcţiona la capacitate redusă, iar pe durata lor pacienţii internaţi în Secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au fost mutaţi provizoriu într-un spaţiu amenajat la parterul instituţiei", a declarat Francisk Chiriac.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a semnalat în luna noiembrie 2021 probleme la Secţia de Terapie Intensivă COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde a constatat că uşile saloanelor sunt cu 10 centimetri mai înguste decât paturile în care se află pacienţii, potrivit informaţiilor făcute publice de prefectul Florin-Sergiu Dobrescu.

"În urma controalelor efectuate de ISU, s-a găsit această neregulă, uşa mai îngustă decât patul din salon. ISU a solicitat managementului Spitalului Judeţean rezolvarea acestei situaţii, găsirea unei soluţii de remediere. Spre surprinderea mea, ISU a primit un răspuns de la Spitalul Judeţean prin care i se spune că s-a remediat această problemă prin folosirea unei tărgi cu lăţimea de 60 de centimetri, pe care poate fi aşezat un bolnav, un tub de oxigen şi stativul. De asemenea, managementul Spitalului Judeţean a comunicat că sunt în curs de achiziţionare a încă două tărgi. Vă pot spune că ISU nu agreează această idee cu targa. Vineri am trimis din partea Instituţiei Prefectului o adresă către Spitalul Judeţean în care am solicitat să ne explice în detaliu care e procedura de evacuare a persoanelor din salon într-o situaţie neplăcută, cum consideră personalul medical că se poate face evacuarea, în ce ordine, astfel încât să vedem dacă soluţia agreată de managementul Spitalului Judeţean este una în conformitate cu prevederile legale", declara la acea vreme prefectul judeţului Brăila.

Florin-Sergiu Dobrescu a precizat că secţia de Terapie Intensivă a SJU Brăila are aviz de securitate la incendiu emis în februarie 2021. Preşedintele CJ Brăila a explicat că, din lipsă de spaţii adecvate, s-a decis ca secţia de Terapie Intensivă COVID adulţi să funcţioneze în secţia nou-înfiinţată de Terapie Intensivă pentru copii a SJU, care era prevăzută cu uşi de acces cu 10 centimetri mai mici decât cele pentru adulţi. "Tot planul acestei clădiri a fost făcut pentru secţie ATI copii. Diferenţa este de 10 centimetri faţă de uşile de acces în ATI adulţi. Acum sunt acolo paturi de ATI adulţi, care sunt puţin mai late decât paturile ATI de copii. Ele au intrat goale acolo, un pic înclinate, ca să încapă pe uşi. Dar secţia ATI COVID adulţi de aici a fost dată în folosinţă cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care abia acum a semnalat că ar fi o problemă cu uşile. În momentul în care au început controalele după tragedia de la Spitalul Constanţa şi s-a luat decizia ca ISU să facă controale să monitorizeze nivelul de oxigen din camerele respective, cei de la ISU au început să măsoare şi uşile şi au ajuns la concluzia că paturile sunt mai late decât uşile şi trebuie găsită o soluţie", declara Chiriac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.