Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce se pune bucata de hârtie în caserolele cu alimente: Detaliul puțin cunoscut de către consumatori

caserola hartie carne

Toți am observat când facem cumpărături de la supermarket că în caserolele cu diverse alimente găsim ceva pe fundul ambalajului. La ce folosește bucata de material din caserola de carne, legume sau fructe? Este un detaliu la care puțini se gândesc.

Materialul de pe fundul caserolelor cu alimente este un obiect comun, însă puțini dintre noi știu la ce anume folosește acesta.

Materialul alb, observat în special în caserolele cu carne, fructe și legume, este o prezență frecventă despre care mulți dintre români se întreabă care este scopul său.

Atunci când mergem la cumpărături și punem în coș o caserolă cu un anumit produs, fie că este vorba despre carne, legume sau fructe, observăm cu toții acest material alb, care nu este altceva decât o hârtie mai groasă și absorbantă, plasată pe fundul caserolei, potrivit playtech.ro.

Misterul a fost elucidat, iar acum vom dezvălui și dumneavoastră această informație foarte interesantă.

Materialul are rolul de a reține lichidul care se formează

Astfel, un prim motiv pentru utilizarea acestui obiect este de a absorbi lichidul în exces din carne. Un alt motiv este unul pur estetic, având ca scop prezentarea cât mai aspectuoasă a produsului clienților.

Însă, ceea ce nu știe multă lume, în afară de aspectul vizual mai plăcut, este că această bucată de material poate scădea și nivelul bacteriilor din caserolă.

Hârtia albă scade riscul apariției bacteriilor

După cum am văzut, primul motiv este unul pur estetic, însă acesta are o consecință extrem de practică și benefică, atât pentru produs, cât și pentru sănătatea noastră! Mai precis, prin faptul că acest material absoarbe umezeala și lichidul în exces din caserolă, scade semnificativ și riscul apariției diferitelor bacterii.

Astfel, motivul pur estetic are o consecință extrem de practică și benefică, atât pentru produs, cât și pentru sănătatea clienților. Mai exact, prin faptul că acest material absoarbe umezeala și lichidul în exces din caserolă, scade semnificativ și riscul apariției bacteriilor.

Umezeala în exces facilitează apariția bacteriilor

Dacă tot acel lichid în exces acumulat de acest material ar fi rămas liber prin caserolă, el ar fi afectat calitatea cărnii, iar, în scurt timp, în caserolă, și-ar fi făcut apariția bacteriile.

În acest fel, data viitoare când mergeți la cumpărături și vedeți acest material, veți știi că datorită lui sănătatea dumneavoastră este mai protejată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.