Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce se teme Joe Biden. Păstrează mii de membri ai Gărzii Naţionale rămân la Washington până la jumătatea lui martie

Daily Mail
Garda Nationala

Mii de soldaţi din Garda Naţională a SUA vor continua să întărească securitatea oraşului Washington până la jumătatea lui martie, dintre care 5.000 vor avea ca misiune să protejeze Capitoliul, în contextul în care procesul de destituire a lui Donald Trump urmează să înceapă pe 9 februarie, a anunţat luni Pentagonul, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Scandal la Antena 3: Diana Șoșoacă a plecat din emisiune, după un schimb de replici cu Mihai Gâdea / VIDEO

Circa 13.000 de rezervişti din Garda Naţională mai erau luni în capitala federală, la aproape trei săptămâni după asaltul manifestanţilor pro-Trump asupra Capitoliului, soldat cu cinci morţi, a informat secretarul american interimar al armatei terestre, John Whitley.

Aproximativ 7.000 dintre aceştia vor rămâne la Washington până la sfârşitul lunii, dar numărul lor se va reduce treptat pentru a atinge 5.000 până la jumătatea lui martie. Alte câteva sute vor continua să întărească efectivele poliţiei municipale din Washington, serviciului de protecţie a executivului, Secret Service, şi poliţiei parcurilor naţionale cu jurisdicţie în centrul capitalei, a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă.

Citește și: Traian Băsescu critică protestele bugetarilor: 'Nu sunt justificate'

Responsabilul Pentagonului a indicat că Garda Naţională răspunde astfel solicitării autorităţilor locale şi federale pe baza unor informaţii ale FBI care menţionează "mai multe" manifestaţii posibile în următoarele săptămâni.

"Se tem de faptul că pot exista situaţii în care protestele legale să fie folosite de actori rău intenţionaţi ori să apară alte probleme", a subliniat John Whitley.

Peste 25.000 de rezervişti ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi săptămâna trecută la Washington pentru a asigura securitatea ceremoniei de învestire a preşedintelui Joe Biden într-un oraş transformat într-o tabără militară.

Vezi și: SCANDAL între Alexandru Cumpănașu și Victor Ciutacu la România TV: S-au luat de la amante, poze nud și mită/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.