Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce sunt paralizate serviciile secrete franceze?

revista presei

Evenimentul Zilei:

Atacul de la Paris este doar un semnal: al mutării războiului cu grupările teroriste, de pe teatrele de luptă din Orientul Mijlociu, în buricul Europei. În orașele noastre, pe străzile noastre. Chestiunea este dacă Europa este capabilă să se apere, să contracareze această amenințare parșivă și îngrozitoare, care își bate joc de avioanele de vânătoare și dronele robotizate, pentru că poate ataca pe neașteptate, fulgerător, cu kalașnicoave antice, cu bombe artizanale, cu grenade, cu cuțite ziua și noaptea, la periferiile pustii sau pe arterele cele mai aglomerate. În baia de sânge de la Charlie Hebdo s-au întâlnit cele două sindroame care macină Occidentul: încurajarea unei imigrații abundente, necontrolate, care a schimbat, denaturat, dramatic sistemele de valori, echilibrele și modul de viață; și comportamentul sinucigaș aberant, frenezia cu care Europa însăși își distruge propriile tradiții, fundamentele creștine pe care s-a construit. Ca un bătrân bolnav de Alzheimer care dă foc casei în care el și familia lui și strămoșii lui s-au născut și au crescut... Știați că serviciile secrete franceze se aflau de săptămâni bune în alertă maximă, din cauza atacurilor și amenințărilor asupra unor ținte evreiești? Cu toate acestea, forțele de securitate din Hexagon au eșuat lamentabil în a descoperi și dejuca atacul de la Charlie Hebdo! La fel cum 88.000 de oameni, mobilizați cu tam-tam și înarmați până în dinți, se bâlbâie, într-un stil care amintește flagrant de filmele cu Louis de Funès, să prindă doi derbedei cu pușcoace expirate. Lanțul de atacuri și incidente de vineri, în paralel cu impotența trupelor speciale de a-i prinde pe cei doi frați Kouchi, arată că debandada autorităților nu a fost o întâmplare, ci este un simptom. O dovadă a vulnerabilității Franței. Este Hexagonul o excepție, sau întreaga Europă este un uriaș cu picioare de lut?

Digi24:

Ce se întâmplă în Franţa este o răzbunare a istoriei, crede Neagu Djuvara. Istoricul mai spune că tragedia cu care se confruntă Franţa în aceste zile este o consecinţă a migraţiei masive a musulmanilor în ţările din Europa de Vest... „Este un fel de răzbunare a soartei împotriva acestor europeni care au vrut să colonizeze lumea întreagă. Francezii au vrut să colonizeze Africa de Nord și au făcut din Algeria două judeţe franceze - Algerie Francaise se spunea, două judeţe franţuzeşti - și uite cele două judeţe, care sunt mai populate decât Franţa şi care se răstoarnă împotriva lor acum, cum au venit grămadă în Franţa, că sunt liberi să vină să circule”, spune istoricul. „Problema cu libertatea presei este accidentală. Problema de bază este, pentru noi, acum, pentru noi europenii, hai să spunem că suntem cu toţii europeni occidentali, aşa că nu mai contează faptul că noi ne-am legat de Occident numai de 200 de ani, dar suntem Occidentul, ori s-a schimbat situaţia mondială, adică cei care sunt musulmani, nu întâmplător, din Java si până în Maroc, băgaţi de seamă - o jumătate din lumea pe care o cunoaştem este musulmană. Astea sunt consecinţele. Prin urmare noi suntem copleşiţi de musulmani. Nu mai e nimic de făcut, nu e vina nimănui. E un accident istoric pe care îl trăim”, a mai spus Neagu Djuvara.

Ziarul Financiar:

Obligaţiunile Greciei cumpărate de Banca Centrală Europeană (BCE) pentru susţinerea statului elen în timpul crizei datoriilor nu pot fi restructurate, a declarat Benoit Coeure, membru în conducerea instituţiei. Pe 25 ianuarie, în Grecia vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar în sondaje conduce partidul de stânga Syriza, care s-a pronunţat împotriva programului internaţional de salvare şi a promis că va renunţa la acordul cu UE şi FMI, urmând să negocieze restructurarea datoriilor statului. Coeure a explicat că obligaţiunile elene cumpărate de BCE din 2010 pentru a ajuta statul nu pot fi restructurate. "Este ilegal şi contrar tratatelor să se restructureze o datorie a unui stat către banca centrală. Tratatele europene sunt foarte clare în această privinţă", a explicat oficialul BCE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.