Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce sunt victime ale COVID-19 pacienții cu diabet. Ipotezele medicilor

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus masca aeroport

Covid-19 nu ucide doar vârstnicii. Și tinerii au devenit victime ale noului coronavirus, mai ales dacă sufereau și de alte boli.

În România, cea mai tânără persoană decedată din cauza Covid-19 este o femeie de 27 de ani care suferea de diabet.

Citește și: Ministrul Sănătății, anunț TERIBIL, după miezul nopții: 'În acest moment, în Suceava există aproximativ 1.000 de persoane infectate care umblă pe străzi'

„Unul dintre studiile citite, din Statele Unite, arăta că experții clinicieni au ajuns la concluzia că există mai multe ipoteze despre felul în care virusul atacă organismul persoanelor cu diabet.Una dintre ipoteze se bazează pe faptul că virusul trăiește și se înmulțește mult mai bine într-un organism care are o hiperglicemie, o altă ipoteză este dată de faptul că organismul persoanelor cu diabet este deja tarat și are un anumit grad de insuficiență imunitară. Aceste două ipoteze sunt principalele cauze care au fost identificate legate de modul în care virusul atacă organismul persoanelor diabetice”, aa spus la Digi24 Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică.

„Deși foarte multe persoane tinere sunt aparent sănătoase, doar pentru că nu au fost diagnosticate cu o boală cronică nu înseamnă că acea boală nu există. Ne putem uita la tineri care par sănătoși, dar doar pentru că nu au confirmat o boală, nu pentru că nu ar avea acea boală”, a mai spus Ioana Stăncel.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.