Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce unii părinți aleg 'cuibărirea' după divorț

Radu Pop
Ziarullumina.ro
Familie

În urma divorțului, părinții se confruntă cu provocarea de a găsi modalități de a menține stabilitatea vieții copiilor lor. O soluție inovatoare care câștigă popularitate în străinătate este „cuibărirea”, potrivit Adevărul.

Concret, este vorba despre o abordare în care copiii rămân în casa familiei, iar părinții se schimbă periodic, asigurându-se că cei mici au un mediu stabil și familiar.

Povestea unei femei care a ales „cuibărirea” după divorț oferă o privire intimă asupra acestei strategii. După ce ea și fostul ei soț au conștientizat că mariajul lor s-a încheiat cu ani în urmă, au fost determinați să găsească o soluție care să minimizeze impactul asupra celor două fiice ale lor, notează Business Insider.

Procesul de divorț a implicat numeroase decizii dificile, inclusiv custodia, aspectul financiar, locuința și școlile. Ambii părinți și-au exprimat dorința de a avea custodia, iar soluția a fost să o împartă 50-50. Soluția a venit sub forma „cuibăririi”: copiii rămân în casa familiei, iar părinții se schimbă. Beneficiile au fost atât financiare, cât și emoționale. Tatăl a închiriat un loc mic în apropierea casei, în timp ce mama a locuit cu familia ei când nu era ea cu copiii, economisind astfel bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.