Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce utilizatorii de țigări electronice din SUA au avut probleme și de ce pentru utilizatorii din statele UE nu există acest risc

captura TV
tigari electronice

Țigările electronice sunt disponibile de peste 9 ani și există deja milioane de utilizatori peste tot în lume. În acest timp nu s-au înregistrat epidemii de boli pulmonare acute în nicio țară, așa cum s-a întâmplat de curând în Statele Unite. Utilizatorii europeni de țigări electronice nu riscă îmbolnăvirile semnalate în Statele Unite, pentru că sunt protejați de legislația Uniunii și de măsurile marilor producători din industria de tutun, susțin cercetători din lumea întreagă.

Situația din SUA este una particulară. Pe 17 ianuarie, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a incriminat prezența componentei halucinogene a canabisului, deloc prezentă în produsele legale din Uniunea Europeană, ca principală cauză a afecțiunilor pulmonare din SUA cunoscute ca EVALI.

"Cazurile din SUA au apărut din cauza faptului că au eșuat reglementarea pieței și au comerț ilicit. Și, de asemenea, pentru că au legalizat canabisul. Deci, vedem aceste cazuri grave de afecțiuni pulmonare și decese care au fost cauzate de produse contaminate și aproape în toate cazurile cu extract uleios de canabis. Nu am văzut niciun astfel de caz în Marea Britanie", a spus Prof. Linda Bauld, de la University din Edinburgh.

În doze mari, vitamina E are un efect de oxidare și produce pagube și acesta este motivul pentru care în cazurile clinice unde oamenii suplimentează cu vitamine antioxidante rezultă o rată a mortalității crescute.

"Aceste cazuri nu pot fi asociate țigărilor electronice care au fost disponibile de-a lungul anilor pe piață. Sunt, probabil, asociate apariției unor noi produse sau unor modificări recente din componența produselor deja existente. Aceste cazuri sunt legate de produsele care sunt preponderent disponibile în SUA pentru că aceste cazuri au apărut doar în SUA", a declarat Dr. Konstantinos Farsalinos, Universitatea din Patras, Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.