Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce vrea Polonia să desfășoare arme nucleare pe teritoriul său

The New Geopolitics Research Network
arme nucleare tactice

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat după reuniunea Consiliului European de la Bruxelles că țara sa ar dori să se alăture programului de schimb nuclear între țările NATO, având în vedere intențiile Federației Ruse de a desfășura arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului, conform site-ului polonez Polsat News.

„Decizia finală va depinde de partenerii noștri americani și NATO. Ne declarăm voința de a acționa rapid în această chestiune", a menționat premierul polonez. Morawiecki a subliniat că „nu vrem să stăm cu mâinile în sân în timp ce Putin incită la tot felul de amenințări”.

Nuclear Sharing este programul NATO de descurajare nucleară. Acesta permite furnizarea de focoase nucleare statelor membre ale Alianței care nu au propriile lor arme nucleare.

Din noiembrie 2009, ca parte a programului, arme nucleare americane au fost plasate în Belgia, Germania, Italia, Țările de Jos și Turcia.

Pe 25 mai, miniștrii apărării din Rusia și Belarus au semnat documente privind desfășurarea armelor nucleare tactice pe teritoriul belarus.

Pe 16 iunie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că primele focoase nucleare tactice rusești se află deja pe teritoriul Belarusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.