Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De frica americanilor, Nicolas Maduro a asistat neputincios la reîntoarcerea în țară a lui Juan Guaido

Juan Guaido

Guvernul venezuelean păstra tăcerea marţi, la o zi după revenirea în ţară a principalului său opozant, Juan Guaido, preşedinte interimar autoproclamat, întâmpinat la aeroport de către mai mulţi ambasadori europeni şi americani, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

''Sunt prinşi în contradicţiile lor. Ei nu ştiu cum să răspundă poporului Venezuelei'', a estimat marţi Guaido, întrebat despre tăcerea preşedintelui Nicolas Maduro şi a guvernului său, inclusiv în media.

Liderul opoziţiei are prevăzute pentru marţi întâlniri cu sindicate şi funcţionari, în perspectiva unui guvern de tranziţie, potrivit unui anunţ al său.

Mii de persoane l-au aşteptat luni la Caracas pe Guaido, salutat de asemenea din principalele oraşe ale ţării, în timp ce el se întorcea în ţară ''în pofida ameninţărilor'', inclusiv cea referitoare la o posibilă arestare a sa.

Maduro l-a avertizat săptămâna trecută pe Guaido că va trebui să dea explicaţii în faţa justiţiei pentru că a încălcat o interdicţie de ieşire din ţară pentru a merge în Columbia.

Ca măsură de precauţie, circa doisprezece ambasadori occidentali şi latinoamericani l-au aşteptat la aeroport, ''ca martori ai democraţiei şi libertăţii, pentru ca preşedintele Guaido să poată intra'' în ţară, declara reprezentantul Franţei la Caracas, Romain Nadal.

Guaido a fost mai întâi în Columbia pentru a încerca să deschidă culoarul de trecere a ajutorului umanitar masat la frontiere, după care a întreprins un turneu în patru ţări ale continentului. Revenirea lui în ţară reprezintă o provocare pentru Maduro, pe care SUA, îndeosebi, l-au avertizat de mai multe ori în legătură cu orice tentativă împotriva lui Guaido.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.