Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la 1 ianuarie cresc alocațiile. Ce sumă vor primi copiii în plus

www.a1.ro
Alocatii

Anul 2024 vine cu o veste bună pentru părinți: alocațiile vor fi majorate. Sumele nu sunt însă foarte mari. Pentru copiii până în 2 ani, alocațiile vor crește cu 87 de lei, iar pentru cei cu vârsta până în 18 ani se vor majora cu 35 de lei.

În prezent, alocația este de 631 de lei pentru un copil de până în doi ani sau cu handicap și 256 pentru cei de până la 18.

De la 1 ianuarie însă, acestea se majorează cu 87, respectiv 35 de lei. Creșterile reprezintă, de fapt, indexarea cu rata inflației care în acest an a variat între 5 și 10 procente.

Astfel, alocațiile pentru copii ar trebui să aibă următoarele valori de la 1 ianuarie 2024:

718 lei (începând cu 1 ianuarie 2024), pentru copiii cu vârsta intre 0 – 2 ani/respectiv, pană la 18 ani, în cazul copilului cu handicap;

291 lei (începând cu 1 ianuarie 2024), pentru copilul care a depăşit varsta de 2 ani, pană la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

Titularul dreptului la alocația de stat este copilul, potrivit legii, însă banii sunt încasați, de regulă, de unul dintre părinți. Plata alocației poate fi făcută fie prin mandat poștal, fie prin transfer bancar, notează ziare.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.